UPDATE. Marcel Vela și-a delegat atribuțiile de ministru!

Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat o parte din atribuții, deoarece conduce lista de consilieri județeni, dar și pe cea de consilieri locali din Caransebeș.

Marcel Vela a delegat funcția de președinte al Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020. Această comisie se ocupă de comunicarea cu prefecturile.

Surse politice au declarat pentru Mediafax că Vela a delegat aceste atribuții secretarului de stat Gheorghe Sorescu. Acesta răspunde de Instituția Prefectului în Ministerul Afacerilor Interne.

Celelalte atribuții care revin în sarcina ministrului de Interne nu au fost delegate.

Decizia de a delega atribuțiile ce țin de alegeri a fost luată în contextul în care ministrul de Interne Marcel Vela candidează la Consiliul Județean Caraș-Severin, ocupând prima poziție pe listă, la fel ca la Consiliul Local al municipiului Caransebeș, oraș unde a fost primar timp de trei mandate.

UPDATE, ora 21.50

La scurt timp după ce anunțul a devenit public, PSD i-a cerut lui Marcel Vela demisia, acuzându-l de trafic de influență. „Ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să demisioneze. Șmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge! Ori ești candidatul Marcel Vela, ori ești ministrul de Interne Marcel Vela. Nu poți fi și candidat și șeful celor care veghează ca alegerile să se desfășoare conform legii. Să folosești polițiștii ca agenți electorali pentru a te alege tu și camarila ta este trafic de influență. Conform Codului Penal. Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsați pe Duduieni să organizeze alegerile?!”, se arată în postarea social-democraților.