Stadionul Gloria e la mâna aleșilor locali

În urma unui proces în instanță, Primăria Municipiului Reșița a obținut baza sportivă Gloria. Astfel, municipalitatea are acum posibilitatea de a investi în folosul fotbalului reșițean. De această bază ar putea beneficia și grupele de copii și juniori din Valea Domanului, dar și alte cluburi sportive din Reșița.

Baza amenajată de angajații fostei Întreprinderi Județene de Construcții Montaj a fost revendicată de-a lungul timpului și de Recons, firma care a privatizat fosta întreprindere din perioada socialistă, în schimbul unei presupuse datorii către această firmă.

Va urma o întâlnire între reprezentanții administrației locale și președintele CS Gloria Reșița, Pavel Aghescu, pentru semnarea protocolului de predare-primire, după cum afirmă primarul Ioan Popa. Edilul mai precizează că nu se pune problema ca Gloria să dispară, aici urmând să continue activitatea fotbalistică.
„În prima fază, de după preluarea bazei, vom face două lucruri. Unu, vom întreprinde o analiză la Clubul Sportiv Școlar din Valea Domanului, unde își desfășoară activitatea 12 grupe de copii și copii, să vedem în ce măsură îi putem aduce la Gloria. În felul acesta, cei care locuiesc în Govândari nu vor mai pierde timpul cu deplasarea și vor economisi și bani pe transport. Eu cred că dacă deschidem Gloria, va crește fluența copiilor cu cel puțin 30%. Acolo putem face chiar o școală de fotbal, dacă vom investi în acea bază. Pe de altă parte, cei din Ezeriș nu au încă o bază sportivă adecvată pentru competiții fotbalistice. Am vorbit deja cu primarul Rusu și i-am propus ca echipa să susțină meciurile la noi și în felul acesta obținem niște bani. Vom vorbi și cu Luci Dobre să-și aducă copiii acolo, când totul va fi pus la punct“, a spus primarul Ioan Popa.

leader board 728 x 90 px

stadionul-gloria-1

În preajma stadionului Gloria ar putea apărea un centru de zi pentru persoanele în vârstă, ce va fi amenajat în clădirea VIP, care a funcționat câțiva ani ca și clubul oamenilor de afaceri.
„Vom vedea ce vom face cu garajele de sub tribună, după o analiză concretă, vom prelua, totodată, jumătate dintr-o scară de bloc, care aparține clubului. În orice caz, toate aceste aspecte vor fi discutate după preluarea bazei sportive care, după cum se poate observa, arată jalnic“, a mai precizat primarul Reșiței.