Primăria Reşiţa postează că lucrează

Primăria Reşiţa a postat miercuri pe facebook un set de fotografii cu primarul Nelu Popa, vicele Paul Vasile, angajaţi ai primăriei şi un utilaj, undeva în municipiu. Cu explicaţia: „Lucrări de reparaţii pe strada Prislop. Un răspuns rapid la sesizările cetăţenilor“. La fel de rapid, în următoarele 36 de ore, au apărut comentariile. Fireşti, toate.

„Este o soluție temporară, însă am încredere…”

POZITIVE: Crăciunescu Alexandru: „Am făcut o sesizare acum o săptămână şi ziua următoare s-a rezolvat! Cu răbdare, bun simţ şi ajutor, cred că se ocupă cei de la primărie de reşiţeni”. Ramona Curescu: „În calitate de inițiator al sesizării cu privire la starea străzii Prislop, pot spune că am fost surprinsă de reacția promptă a primarului. Pentru mine, faptele contează și mai puțin vorbele. După aproape 4 ani de când s-au finalizat lucrările la canalizare și după o simplă postare a unor fotografii pe facebook, noul primar, personal, s-a deplasat la faţa locului. În exact ziua următoare, strada a devenit circulabilă. OK… Este o soluție temporară, însă am încredere că, în timp, se va găsi și o soluție mai de durată ! Nu…, nu sunt o fană a celor care ocupă funcții politice, nu am simpatii politice, dar până acum Nelu Popa a fost singurul care a tăcut, dar a acționat”.

leader board 728 x 90 px

„Să postăm şi noi chitanţele cu impozitele?”

NEGATIVE: Cristian Borcianu: „Fac şi ei o stradă şi nici aia cum trebe şi se laudă şi 90% din oraş e spart şi urât, lucrări de mântuială…” Roşu Gaby: „Dacă faceţi ceva, faceţi o lucrare bună, că pentru asta sunteţi la lucru! De ce tot vă umflaţi în pene şi postaţi toate prostiile, de parcă aţi construit un zgârie-nori peste noapte? Făceţi-vă treaba şi gata… sau ar trebui şi noi să postăm chitanţele cu impozitele? Eu cred că avem şi drepturi, nu numai îndatoriri, deşi eu sincer nu ştiu de ce plătesc dările către Primăria Reşiţa! Străzile sunt sparte şi mizerabile, aerul foarte murdar, locurile de parcare se dau, dacă ai noroc, doar pentru o maşină din familie (restul le parchezi în sufragerie)… să nu vorbim de canalizări, căci de ele s-a tot vorbit…” Cătălin Lovin: „Ce fain… În Doman cetăţenii sesizează primăria de vreo 10 ani în privinţa apei potabile, canalizării şi drumurilor care ne situează încă în mezozoic, nu zic antichitate, că atunci erau mai bune decât acum… Şi tot de 10 ani nu s-a schimbat nimic…” Papa Dacian: „Verificaţi lucrarea făcută în urmă cu 2 luni… zona Opeltz… str. Rându IV… Toată zgura a fost spălată în urma ploilor recente”. Lau Laurenţiu: „Ce fain. La prima ploaie, se duce”.

JUSTIŢIARE: Lumea Copiilor: „Lasă că s-a deplasat Dnul Stepanescu mult la fața locului… Nicicum nu e bun. Dacă se deplasează, nu e bun că la prima ploaie se duce, dacă nu se deplasează, nu e bine că nu se deplasează”.

„Avem 4 sesizări făcute la primărie”

EXPECTATIVE: Alina Belle-Sophie: „Strada Carpaţi, cartier Muncitoresc este doar cu pământ, la ploi – jale. Pe strada Nicolae Grigorescu, Muncitoresc s-au început lucrările de pavare, însă se lucrează cu viteza melcului. Echipa formată din 2 persoane credeţi că va avea şanse să termine anul acesta???” Păduraru Luminiţa: „Poate află şi de strada din bucla Bârzavei. Avem 4 sesizări făcute la primărie. Aş vrea într-un timp cât mai scurt, să pun imagini cu Before and After”. Carol Koczog: „Faceţi drumu din Dealu Crucii plin de gropi”. Adriana Dan: „Domnule primar, străzile din Dealu Crucii când se fac, căci când plouă ne înecăm în noroi şi ne distrugem toate maşinile în gropi, că bani ni se iau pe impozite, dar nu interesează pe nimeni. Aici noi suntem uitaţi de lume, dar facem parte din oraş, nu uitaţi!” Iohana Potocean: „În Stavila nu este distrusă doar o stradă, sunt distruse toate străzile şi nu au făcut nimic până la strada Prislop. Pe strada Soarelui îți rupi roţile de la mașină și la pod, înainte să intri pe strada Soarelui, este o groapă aproape cât strada, au schimbat o țeavă acum câteva luni și așa a rămas groapa. Acolo nu vede nimeni. Când se pot face şi celelalte străzi?” Mariana Obreja: „Pe când se va termina şi strada Başovăţ?” Dan Popoviciu: „Aşa un răspuns rapid şi-ar dori şi cetăţenii din Ţerova în privinţa drumului de acces şi a străzilor din cartier”.

CU RĂSPUNS: Rollin Andrei: „Ce se întâmplă cu strada Câlnicelului, drumul de la Ociko spre Câlnic, vă rog? De ce s-au oprit lucrările, că erați foarte porniţi acum două săptămâni? Aștept un răspuns! Mulțumesc!” Almăjan Ovidiu Valentin: „Salut Andrei, această stradă este încă afectată de lucrări ale Hidroconstrucţia (apa-canal), mai sunt 3 branşări de făcut. În momentul când se finalizează, începem asfaltarea. Oricum, am pus presiune pe executanţi. Faptul că strada a devenit practicabilă (fără denivelări) este un aport al Primăriei Reşiţa. Revin cu un termen precis în câteva zile. Mersi”.

O faptă (până la proba contrarie) bună nu rămâne nepedepsită de păţiţii faptelor proaste sau ai faptelor… neînfăptuite. Important e că Primăria Reşiţa lucrează sau, cel puţin, postează că lucrează. Important e că Primăria Reşiţa primeşte sesizări şi le soluţionează prompt. Pentru alea nesoluţionate, nu are poze de postat cu primarul Nelu Popa.