S-a finalizat studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion al Timișoarei, iar documentația a fost predată CJ Timiș, a anunțat președintele Alin Nica. Urmează o perioadă în care trebuie obținute avize, apoi aprobată finanțarea în ședință de Guvern. Nica speră ca lucrările la noua arenă să înceapă în 2024.
„Am primit documentația de la proiectantul care se ocupă de studiul de fezabilitate al noului stadion pentru depunerea în vederea obținerii avizelor. Ni s-a comunicat faptul că s-a finalizat studiul de fezabilitate și acum urmează o etapă care sper să nu dureze mai mult de o lună, de strângere a tuturor avizelor prevăzute în certificatul de urbanism și după aceea, evident, adaptarea SF-ului în conformitate cu condițiile cerute de avizatori. Fac un apel pe această cale la toate instituțiile care sunt implicate în procesul de avizare să urgenteze procedurile, să țină cont de faptul că e un proiect capital pentru Timișoara și Timiș și să reușim să finalizăm acest proces cât mai rapid. Cam până la sfârșitul lunii ianuarie mi-aș dori să avem toate avizele obținute. Noi ne dăm concursul, din partea CJT, să sprijinim CNI cu urgentarea avizelor care țin de noi sau de instituțiile din subordine și de aceea îmi doresc ca și celelalte instituții din Timișoara să facă exact același lucru, să urgentăm, să nu lăsăm birocrația locală să împieteze asupra proiectului acesta foarte important.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.
Pasul următor va fi de aprobare a indicatorilor tehnico-economici în comisiile din cadrul CNI și Ministerul Dezvoltării; după ce se finalizează acest pas care este estimat să dureze o lună, proiectul ar trebui să intre în ședință de guvern pentru aprobarea finanțării.
„Sper să punem presiune în continuare ca acest element de infrastructură sportivă deosebit de important pentru noi să prindă contur cât mai rapid. Eu îmi doresc ca până în 2024 să înceapă efectiv lucrările în cadrul stadionului. După ce se aprobă indicatorii tehnico-economici și finanțarea prin HG, noi putem trece deja la demolarea stadionului, iar CNI să înceapă procedurile de licitație pentru proiectare și execuție a lucrărilor.”, a mai spus Alin Nica.
CITEȘTE ȘI: Timișoara poate să aștepte noul stadion. Mult și bine
În luna februarie, CJ Timiș a luat decizia să închidă stadionul după ce nocturna a căzut de două ori în unul din meciurile jucate de Poli Timișoara acasă. În locul actualului stadion ar urma să fie ridicată o altă arenă, cu 30 de mii de locuri. Investiția, în valoare de aproximativ 120 de milioane de euro, ar urma să fie asigurată de CNI și CJT.