Aer mai curat! Pădurile din jurul Timișoarei ar putea fi unite printr-un cordon forestier

Pentru ca timișorenii să respire aer mai curat, primăria are în plan să unească pădurile din jurul orașului. Este vorba de Pădurea Bistra și Pădurea Verde, care ar urma să protejeze Timișoara și localitățile limitrofe printr-un cordon forestier.

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, anunță că a participat, în această săptămână, la un summit dedicat dezvoltării durabile, desfășurat la Palatul Parlamentului. Este vorba de evenimentul „Green Tech & Woman Forum”, organizat de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană și Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene.

Am vorbit despre ce înseamnă protejarea mediului și am atras atenția și asupra poluării mediului, a impactului industriei asupra unui oraș ca Timișoara, modul prin instituțiile statului reacționează. Scopul lor nu este doar de a sancționa ceva, ci de a preveni, de a fi prezente încă de la inițierea unui proiect cu impact potențial asupra mediului și cetățenilor”, a afirmat Cosmin Tabără.

Viceprimarul Timișoarei precizează că a vorbit și despre proiectul Pădurea Verde – Pădure Parc, despre modul în care statul trebuie să se implice în protejarea și dezvoltarea de strategii privind mediul și despre intenția de a uni Pădurea Bistra cu Pădurea Verde printr-un cordon forestier care va proteja Timișoara și localitățile limitrofe.

Este imperios necesar ca orice oraș sa beneficieze de un mediu curat, de o perdea forestiera. Am ridicat și problema legislativă legată despre modalitatea prin care, juridic, să fie rezolvată situația liniilor parcelare, care încă nu este clarificată în ceea ce privește Pădurea Verde. O altă temă abordată a fost mijloacele de transport public de care beneficiază Timișoara: tramvaie și autobuze electrice, stațiile de încărcare”, a detaliat Cosmin Tabără.