Stadion, drumuri, spitale sau aquapark? Timișeni, puteți vota prioritățile județului!

Consiliul Județean Timiș face un sondaj online prin care locuitorii județului pot stabili ce doresc să se realizeze, din punct de vedere al investițiilor majore, în următoarea perioadă. Banii vor veni de la Banca Mondială, iar autoritățile județene au propus o listă de zece obiective, a căror prioritate o vor stabili cetățenii. În total, cele zece obiective ar costa peste 700 de milioane de euro. 

Președintele CJT, Călin Dobra, a anunțat sondajul pe pagina sa oficială de Facebook: „Banca Mondială și Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România ne-au solicitat în cadrul campaniei «Alege prioritățile orașului tău» o listă de 10 investiții majore care să fie finanțate în Județul Timiș. În urma analizei pe care am făcut-o, pot să vă anunț că am propus următoarele obiective, pe care le consider esențiale pentru dezvoltarea Timișoarei și a Județului Timiș și a căror valoare depășește 700 de milioane de euro”, a precizat Dobra. 

Infrastructura sportivă, cu două obiective majore

CJT a trecut pe listă două obiective de sport majore, și anume stadion nou și sală polivalentă. Stadionul „Dan Păltinișanu” este proprietatea CJT, dar este într-o stare tot mai avansată de degradare, cu gradene surpate în tot mai multe sectoare. Sala polivalentă se referă la proiectul mare, de 16.000 de locuri, pentru care autoritățile județene și cele locale nu se pun de acord în privința locației. Dobra aduce în discuție și terminalul intermodal, alt proiect pe lista CJT de ani buni.

Două spitale, dar și un aquapark de recreere

Printre cele zece obiective se regăsesc și două spitale. Este vorba de Institutul Oncologic, cu care Timișoara e „amăgită” de ani buni, dar și Spitalul Regional, un veritabil măr al discordiei după diverse declarații în spațiul public cum că cel mai mare oraș din vestul țării nici nu ar avea nevoie de așa ceva. Pe aceeași listă găsim și un aquapark, alt vis pentru timișeni, pe care oamenii și-l pot împlini însă la sfârșit de săptămână foarte simplu, dacă merg în Ungaria.

Patru obiective majore de infrastructură

Pe listă se regăsesc și obiective din zona infrastructurii. Unul se referă la extindere Aeroportului Internațional „Traian Vuia”, iar trei se referă le drumuri. O dată, este vorba de Centura de Nord-Vest a Timișoarei, altul se referă la un drum eurotrans între Timișoara și Vama Moravița, iar alt proiecte se referă la un drum de legătură între Autostrada A1 și DN 69, dintre Timișoara și Arad. În prezent, cine vine de pe DN69 în Arad, deși are și varianta autostrăzii directe, intră în oraș pentru a ajunge de pe centura municipiului de pe Mureș pe A1.

Lista de vot este deschisă până în 22 martie 2019. Practic, cei interesați trebuie să poziționeze cu cursorul opțiunile în ordinea de priorități pe care o consideră necesară. Puteți vota aici.