În 2019, comuna Gârnic se-nnoiește atât stradal, cât și cultural!

Fiecare început de an vine cu schimbări: proiecte noi, planuri bine puse la punct, iar ținând cont de bagajul de cunoștințe acumulate în anul precedent, precum și o analiză concretă a anumitor puncte asupra cărora s-a insistat mai puțin (din anumite motive), șansele de reușită sunt tot mai mari.

Prima mișcare pe care primarul Nicolae Tismănariu vrea să o facă la început de 2019 se referă la proiectul canalizării în localitatea Padina Matei, proiect pe care edilul l-a avut în plan încă de anul trecut, însă ținând cont de faptul că în localitate urma și asfaltarea străzilor, Tismănariu nu a vrut să fie pus în povestea Caracalului sau în cea a lui Dorel: aceea de a asfalta mai întâi, ca apoi să-și amintească de lipsa canalizării: „Un proiect de suflet de-al meu este canalizarea în localitatea Padina Matei! Am avut discuții inclusiv cu ministerul pe tema acestui proiect! Chiar am amânat cu un an de zile finanțarea asta! Nu puteam să asfaltez strada și după să sparg ca să bag canalizare. Avem promisiuni că în acest an vom primi finanțare”.

Asemeni designerilor vestimentari, care-și pregătesc din timp colecțiile pentru următorul sezon, primarul comunei Gârnic a dezvăluit pentru expressdebanat.ro care vor fi tendințele în imediatul sezon primăvară-vară (în materie de proiecte), în cadrul comunei pe care o administrează: „Să finalizez modernizarea DC49 până la Moldova Nouă, asta însemnând stratul 2, să scoatem, în această iarnă, la licitație proiectul străzilor interioare din Padina, alimentarea cu apă, la Gârnic și cel al străzilor interioare din Gârnic și dorim, cum am spus mai înainte, canalizare la Padina Matei!”.

Totodată, edilul știe că, pe lângă tot felul de nevoi pe care omul le invocă, mai e nevoie și de hrană pentru suflet, mai exact: de cultură. Iar pentru asta, edilul scoate la iveală încă un proiect asupra căruia se va lucra intens: „Ne dorim să lucrăm și la un alt proiect: Casa de Cultură Padina Matei! Trebuie să o mărim pentru că, se pare, că nu mai sunt locuri suficiente pentru populația actuală din localitate!”.

În ciuda faptului că a avut deja întâlnire cu majoritatea cetățenilor din comuna pe care o conduce, Nicolae Tismănariu vrea ca urările lui pentru noul an s-ajungă la toți oamenii. De aceea, edilul își reiterează mesajul către aceștia: „Le doresc oamenilor din comuna pe care o conduc un an mai bun, cu vise și realizări! Și fie ca tot ceea ce ei își doresc să se-ndeplinească!”.