Sprijin psihologic pentru bolnavii internați în Spitalul de Campanie din Timișoara. „Pacienții ne sună uneori și după externare”

spital militar, corturi
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

O nouă mărturie vine direct de pe fontul COVID-19 al Sistemului Medical Modular de Izolare și Tratament, ridicat pe Stadionul CFR din Timișoara. De data aceasta, Adriana, psiholog în cadrul SMMIT, povestește cum are loc interacțiunea cu pacienții depistați pozitiv.

Mărturiile cadrelor medicale de la SMMIT sunt transmise sub forma unor scrisori și fac parte dintr-un proiect numit „Crâmpeie de pe frontul Spitalului Militar Timișoara, în lupta COVID-19”. Adriana are 49 de ani și asigură, în permanență, suport psihologic pentru pacienții internați.

„Această scrisoare v-o scriu chiar eu, cea care am cules aceste epistole de la colegii mei. Am căutat, ca prin aceste rânduri, să aflați câte ceva despre acest spital mai aparte, un spital de campanie în care saloanele sunt corturi iar personalul e echipat în combinezoane de protecție, să îi cunoașteți pe cei care îngrijesc pacienții și să aflați despre cum se întâmplă lucrurile aici. De obicei, atunci când ai informații despre un loc și oamenii de acolo, se risipesc o parte din temerile față de acel loc. Ca psiholog, vă spun că și eu, și colega mea asigurăm asistența psihologică a pacienților internați aici cu infecție SARS-CoV-2”, a transmis Adriana, psiholog, în vârstă de 49 de ani.

Fiecare bolnav care ajunge în corturile ridicate pe Stadionul CFR din Timișoara vorbește cu unul dintre psihologi, iar acolo unde este nevoie, sunt organizate mai multe ședințe, bineînțeles cu acordul bolnavului. Unii pacienții țin legătura cu psihologul chiar și după câteva săptămâni de la externare.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

„Numărul nostru de telefon stă la dispoziția pacienților și răspundem la orice oră solicitărilor din partea lor, asigurând asistența psihologică. Se întâmplă uneori ca pacienți să ne sune și după externare, chiar și după câteva săptămâni, iar asta ne arată că am reușit să avem o legătură bună cu ei. Această pandemie a adus în sufletul oamenilor neliniște, teama de necunoscut, frica de consecințele îmbolnăvirii sau teamă pentru sănătatea celor apropiați. Am mai întâlnit uneori și suspiciune, neîncredere, alteori tristețe, regret sau vinovăție”, a mai spus Adriana.

Numărul cazurilor de coronavirus este în continuare în creștere, iar respectarea măsurilor impuse de autorități este extrem de necesară, deoarece „e mai ușor să previi îmbolnăvirea, decât să tratezi boala”.

„Mâine, sau în altă zi, oricare dintre noi, și eu și dumneavoastră am putea să fim pacienți la SMMIT și dacă acest lucru s-ar întâmpla, eu știu că vom avea parte de cea mai bună îngrijire posibilă. Încă suntem în această luptă cu virusul SARS-CoV-2 și încă e nevoie să purtăm mască atunci când e necesar, să avem mare grijă la igiena mâinilor și la distanța față de persoanele din jur, pentru că e mai ușor să previi îmbolnăvirea decât să tratezi boala. Îmi doresc și vă doresc să rămânem cu toții sănătoși”, a mai spus Adriana.

Sursă foto: Facebook


Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/