Sprijin pentru timișorenii mai puțin norocoși din cartierul Freidorf, pe bani europeni

Cartierul Freidorf, fost sat în care populația majoritară era formată din etnici germani, este în prezent una dintre zonele mai puțin dezvoltată ale Timișoarei. În sud-vestul orașului locuiesc și oameni cu care viața nu a fost atât de generoasă, dar peste câțiva ani aceștia vor beneficia de un centru nou care se va ridica pe strada Polonă.

Primăria Municipiului Timișoara a semnat contractul de finanțare cu ADR Vest pentru proiectul „Regenerare fizică, economică şi socială a zonei marginalizate str. Polonă din cartierul Freidorf Construire centru multifuncţional de tip servicii sociale fără cazare”.  În noul centru se vor desfășura activităţi educative, culturale şi recreative de tip centru de zi și se vor asigura servicii sociale care vor oferi posibilitatea unor intervenţii integrate şi vor contribui la combaterea excluziunii sociale. În principal, beneficiarii vor fi copiii aflați în risc de separare de părinți, dar se vor asigura și servicii de asistență comunitară.

Clădirea centrului va fi în regim de parter și un etaj, cu o suprafață utilă totală de 447 de metri pătrați. La centru se va construi și o zonă verde și un teren de joacă și sport. Vor beneficia de servicii 575 de persoane, identificate deja în urma unor cercetări de teren. Proiectul are o valoare totală de 4.381.944,27 lei, fără TVA, iar durata de implementare este de 39 de luni, adică trei ani și trei luni.