Rotary Cetate Timișoara: sprijin pentru copiii cu dizabilități psihice

Echipamente donate de Rotary Cetate Timisoara
Cuib de vise 1000x100

Rotary Cetate Timișoara sprijină copiii cu dizabilități psihice din județul Timiș, prin donarea unor echipamente medicale moderne.

Clubul Rotary Cetate Timișoara a decis să ofere o mână de ajutor unor copii cu povești triste aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Astfel, clubul a donat Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii din Timișoara echipamente de EEG și monitorizare funcții vitale și a dotat casa de tip familial pentru copii din localitatea Mânăstire, comuna Birda.

Este vorba despre un proiect generos, valoarea sa fiind de zeci de mii de euro, colaborarea din acest an vizând trei obiective: dotarea cu echipamente medicale (trei monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale) pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara; dotarea cu echipamente de stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităţi psihice (de tipul autismului sau a ADHD – ului); dotarea unei case de tip familial, imobilul fiind pus la dispoziţie de Primăria comunei Birda, clubul de servicii urmând să o recondiţioneze şi să se ocupe de dotarea sa şi de oferirea tuturor articolelor ce vor fi necesare copiilor”, a informat DGASPC Timiș.

Rotary Cetate Timișoara sprijină copiii cu dizabilități psihice

Rotary Cetate Timișoara sprijină copiii cu dizabilități psihice

Monica Trușcă, directorul executiv al DGASPC Timiș, susține că sprijinul ONG-urilor partenere este deosebit de important pentru activitatea instituției.

Mulţumim Consiliului Judeţean Timiș pentru susţinerea oferită şi pentru faptul că a fost mereu aproape de nevoile sociale ale comunităţii. De asemenea, vreau să mulţumesc partenerilor noştri pentru că ne sunt alături şi pentru că, împreună reuşim să facem mai mult. Anul viitor vom continua proiectele comune, serviciile oferite copiilor cu dizabilităţi din comunitate fiind foarte importante, mai ales dacă ţinem cont de faptul că multe familii, cu posibilităţi financiare reduse, nu au posibilitatea să îşi permită costul unor servicii de recuperare private”, a afirmat Monica Trușcă.

Petru Deutsch, președintele Clubului Rotary Cetate Timișoara, a precizat că unul dintre echipamentele medicale donate este unic în zona de vest a țării.

publicitate si promovare in ziar

Rotary Cetate Timișoara va susține în acest an proiecte în parteneriat cu DGASPC Timiş. Intervenim în comunitate acolo unde identificăm o nevoie, așa cum a fost cazul Casei Ioana de la Mȃnăstire, comuna Birda, unde vom face dotări de mobilier și cele necesare pentru funcționare, sau centrelor care oferă recuperare și reabilitare pentru copiii cu dizabilități, unde vom oferi echipamente medicale speciale. Ne bucură foarte tare că putem achiziționa echipamentul de Brain Mapping și neurostimulare, primul din această parte de țară care va funcționa într-un centru de stat. Susținem cu bucurie proiecte în zona socială și ne îndeplinim menirea de club de servicii în comunitate”, a declarat Petru Deutsch.

Potrivit directorului DGASPC Timiș, în cursul anului viitor vor fi deschise noi case de tip familial, nevoile judeţului fiind mari, în condiţiile în care mulţi dintre copiii pentru care se instituie măsura plasamentului în regim de urgenţă provin din familii numeroase, cu cinci – șapte fraţi.

Rotary Cetate Timișoara sprijină copiii cu dizabilități psihice

Rotary Cetate Timișoara sprijină copiii cu dizabilități psihice

Rotary Cetate Timișoara sprijină copiii cu dizabilități psihice

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01