Primăria Timișoara ia un credit de 15 milioane de euro

primaria timisoara, credit de 15 milioane euro

Primăria Timișoara ia un credit de 15,1 milioane de euro de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, cu scopul de a susține trei proiecte majore.

Primăria Timișoara anunță că, joi, Dominic Fritz s-a întâlnit cu Venera Vlad, reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a semna extinderea acordului de finanțare pentru trei proiecte strategice ale orașului. Mai precis, acesta va fi extins cu 15,1 milioane de euro.

În timp ce administrația centrală face împrumuturi pentru cheltuieli curente, în Timișoara o facem pentru investiții cu impact pe termen lung. Avem condiții bune de finanțare în acest acord și asigurăm un flux constant de cash pentru trei proiecte majore ale orașului în sfera mobilității. Mă bucur că avem alături BERD, un partener serios care are încredere în Timișoara și în potențialul ei”, a declarat Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Prin acest acord este asigurată co-finanțarea Primăriei Timișoara pentru trei proiecte, care se derulează cu fonduri europene: reabilitarea Căii Bogdăneștilor – 3,2 milioane de euro; achiziția celor 23 de tramvaie noi – cinci milioane de euro și 44 de autobuze electrice noi – 6,9 milioane de euro.

Împrumutul are dobândă care rezultă din suma ratei interbancare (Euribor) la șase luni plus o marjă de 1,15% pe an. Acordul de finanțare a fost semnat în decembrie 2021 și are o valoare de 20,3 milioane de euro”, a informat Primăria Timișoara.

publicitate si promovare online banner maxagro