USR Timișoara: Primăria, amenințată de clanurile care au acaparat imobilele istorice

USR Timisoar petitie
untitled design set 970x90 px

Partidului primarului Dominic Fritz lansează petiția publică „Împreună salvăm patrimoniul Timișoarei”, un demers prin care timișorenii sunt chemați să susțină, cu o semnătură, recuperarea patrimoniului orașului. 

Acțiunea își propune, spun reprezentanții USR Timișoara, strângerea de semnături în sprijinul Primăriei Timișoara conduse de Dominic Fritz care se află „sub presiunea amenințărilor din partea clanurilor care au acaparat imobilele istorice din zona Loga și «băieților deștepți», care au exploatat, în beneficiu personal și fără niciun drept, terenuri din patrimoniul public al Timișoarei.”

„În ultimii ani, zeci de imobile și terenuri care aparțineau Timișoarei au intrat, prin decizii administrative ilegale sau prin ignorare, în folosința unor persoane fizice sau firme private. Aceste transferuri nelegale au cauzat un prejudiciu major orașului și locuitorilor săi și au lăsat comunitatea fără acces la resurse care îi revin de drept. USR Timișoara cere sprijinul timișorenilor de buna credință care au fost furați, decenii de-a rândul, să susțină, cu o semnătură, continuarea acțiunilor demarate de către Primăria Timișoara și de către primarul Dominic Fritz și validate de Justiție.”, se arată într-un comunicat transmis presei.

Timișoara, mai spun cei de la USR, nu mai este un teritoriu la dispoziția clanurilor și băieților deștepți, ci a cetățenilor.

„USR strânge semnături pentru cauzele în care noi credem. Am strâns peste 1 milion de semnături în sprijinul inițiativei «Fără Penali», iar anul viitor se vor desfășura, în România, primele alegeri în care persoanele condamnate penal nu pot candida pentru nicio funcție publică, de la posturi în cadrul primăriei, până la funcția de președinte al României. Voința cetățenilor nu poate fi ignorată la nesfârșit de vechii politicieni și de șmecheri. A funcționat! USR Timișoara consideră că recuperarea patrimoniului înstrăinat ilegal este un imperativ moral și legal pentru actuala administrație. Restabilirea drepturilor comunității asupra resurselor sale reprezintă o obligație fundamentală a oricărei guvernări locale responsabile și o revenire la normalitate.”, a declarat Paula Romocean, președinta USR Timișoara.

Semnăturile îi vor fi prezentate primarului Dominic Fritz, alături de solicitarea ca municipalitatea să continue acțiunea pentru recuperarea proprietăților în domeniul public și a prejudiciului.

Petiția se află aici.