Sprijin pentru companiile agro-alimentare. Antreprenori români vă vorbesc despre dezvoltare și susținere

Ziarul Financiar și Patria Bank organizează videoconferința pe tema „Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro şi micro prin cooperare şi colaborare” pe 23 iunie, la ora 10.00. Mai mulți antreprenori români din domeniu vor vorbi de la A la Z despre importanța sectorului, pași de menținere și strategii post-pandemie.

Puteți accesa videoconferința direct din site sau direct de pe paginile de Facebook: https://www.facebook.com/ZIARULFINANCIAR/ și https://www.facebook.com/ZFLiveOficial/?. Experții spun că ultimele luni de instabilitate ar putea fi valorificate la nivel înalt, întrucât comerțul internațional este instabil. Astfel, producătorii vor fi avantajați, mai ales că sectorul comercial de import a decăzut în defavoarea producției locale. Temele de discuție se vor baza pe: strategii durabile de viitor în contextul globalizării, gestionarea lunilor de criză, gestiunea factorilor economici, menținerea pe piață, scheme de afaceri și prioritizarea propriei afaceri.

„Ultimele luni, marcate de pandemia de COVID-19, au adus în prim-plan două probleme extrem de importante pentru economie. Una dintre ele este necesitatea dezvoltării unui sector agro-alimentar strategic. Pandemia a evidenţiat importanţa producătorilor locali de alimente şi nevoia de dezvoltare a industriei de profil, fie că vorbim de fabrici de talie mare, fie de afaceri artizanale. Pentru orice economie, afacerile antreprenoriale, fie ele mici, mijlocii sau mari, sunt motorul businessului şi unul dintre cei mai mari angajatori din piaţă. Fie că activează în agricultură, în industria alimentară sau în servicii, aceste afaceri sunt cele în jurul cărora se creionează adevărate ecosisteme de business ce duc mai departe la dezvoltare pe verticală şi pe orizontală. Tocmai de aceea am decis să aducem la aceeaşi masă actori importanţi din sectoare diferite, mai exact antreprenori, executivi din mediul bancar şi oficiali ai unor instituţii cheie. La discuții vor participa oficiali ai mediului antreprenorial, ai Patria Bank şi ai unor instituţii precum APIA, FEI, EFSE sau FGCR.”, au transmis organizatorii evenimentului.