Sprijin! 164 de pachete de igienă pentru lugojeni și masă caldă pentru elevii din Făget

Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj a derulat, începând cu data de 22 ianuarie, programul de distribuire a produselor de igienă din cadrul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

La Lugoj, prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, au fost distribuite 164 de pachete, fiecare conținând periuțe și pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și adulți și detergent de rufe.

Grupul țintă al programului este reprezentat de persoanele cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, acordat în baza Legii nr. 416/2001, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010, persoanele aflate în situații critice, victime ale calamităților, persoane dependente ori care se află în alte situații asemănătoare stabilite de lege.

Masă caldă pentru elevii Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Făget

Guvernul României a aprobat prin Ordonanță de urgență extinderea programului „Masa caldă”, de care urmează să beneficieze un număr total de peste 65.000 de elevi.

Pe lista celor 150 de unități de învățământ care vor beneficia de program se află și Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget. În județul Timiș, mai sunt incluse în program Școala Gimnazială Mașloc și Liceul Teologic Ortodox „Sf. Antim Ivireanul” din Timișoara.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educației și Cercetării, preșcolarii și elevii vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA). Obiectivul proiectului „Masa caldă” vizează diminuarea fenomenului abandonului școlar, care are în continuare un procentaj ridicat în România.