Sculptură în carte! Adriana Claudia Schiller creează povești în file de poveste

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Lugojul nu este un oraș mare, însă numărul oamenilor talentați care își fac veacul aici este tot mai numeros. Adriana Schiller realizează sculpturi în cărți, iar creațiile sale inedite au depășit granițele României.

Spirit creativ, Adriana a cochetat dintotdeauna cu arta, în diverse forme, chiar dacă în viața de zi cu zi este economist. Mai întâi, a realizat manual bijuterii, tablouri din licheni și poșete din hârtie. În căutare de nou, lugojeanca a descoperit acum doi ani sculptura în… cărți, pasiune căreia îi dedică o mare pare din timpul liber.

Practic, cărțile uitate prin biblioteci ori târguri de antichități renasc odată ce ajung în mâinile ei iscusite. Adriana Claudia Schiller poate transpune în arta sa orice, de la portrete la scris cu aspect tridimensional, totul reprezintă o provocare în față căreia lugojeanca nu spune niciodată „nu”.

„Prima carte în care am sculptat, cea de încercare, a reprezentat o inimă, realizată într-o tehnică mai simplă, care presupune doar îndoirea paginilor. Am dăruit-o unei prietene. De fapt, aproape toate cărțile în care am sculptat le-am făcut cadou. Bucuria sinceră pe care o văd în ochii oamenilor, faptul că prețuiesc obiectele realizate de mine, asta este cea mai frumoasă răsplată.”, spune Adriana Schiller.

Dacă la început Adriana s-a inspirat de pe internet în crearea modelelor, în momentul de față și-a propus țeluri noi, încercând să găsească noi tehnici prin care să dea frâu liber imaginației. Cu toate acestea, realizarea unor astfel de obiecte nu este deloc ușoară. Spre exemplu, pentru un model mai simplu se realizează circa 600 de tăieturi, iar pentru unul mai complex se fac și 5600 de tăieturi. Pagină cu pagină, talentata lugojeancă măsoară, pliază și taie, astfel încât modelul pe care îl are în minte să prindă viață. Are la îndemână doar trei instrumente: o riglă, un creion și o foarfecă, asociate cu un munte de talent și multă răbdare.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

Modestă din fire, Adriana Schiller spune că nu i se pare ieșit din comun ceea ce face. Cu toate acestea, în țară sunt doar o mână de oameni care au priceperea și răbdarea necesară să sculpteze în paginile cărților. Arta Adrianei însoțește oamenii la cele mai frumoase evenimente din viața lor. Realizate cu migală și mult suflet, cărțile sculptate pot fi dăruite cu prilejul unor ocazii speciale, fiecare dintre ele reprezentând un model unicat.

În cei doi ani de când și-a descoperit pasiunea pentru sculptura în cărți, Adriana a realizat aproximativ 60 de exemplare, iar o mare parte dintre ele au ajuns peste hotare, fiind așezate la loc de cinste în colecția iubitorilor de frumos din lume.

Singurul impediment? Materia primă. Candidatele trebuie să aibă o anumită calitate a hârtiei, să nu aibă fotografii și nici pagini lucioase, să aibă copertă tare, cartonată, o înălțime de cel puțin 20 de centimetri și, desigur, un număr foarte mare de pagini, astfel încât modelul să poate fi realizat cât mai detaliat.

Creațiile Adrianei Schiller se pot vedea pe pagina de Facebook Handmade by Adriana Claudia.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/