Spre Europa, prin gropile de gunoi! Lugojul este tot mai îngropat în mizerie

Administrația lugojeană s-a dovedit incapabilă să le elimine, exasperându-i pe cei care locuiesc în apropierea acestor puncte insalubre. Mulți locuitori acuză Primăria că nu depune suficiente eforturi pentru a curăța orașul și că nici nu se obosește să-i depisteze pe cei care aruncă gunoaiele unde au chef.

Lugojenii care trebuie să suporte zilnic mizeria din apropierea caselor sunt revoltați că, deși au depus zeci de sesizări, nimeni dintre cei responsabili nu ia nicio măsură. Nici măcar reclamațiile la Garda de Mediu nu au efect. După oprirea ploilor și creșterea temperaturilor, zonele unde se aruncă gunoaie, de lângă case și blocuri, vor deveni insuportabile.


„Nu știu ce să mai facem. Am făcut sesizări peste tot, la Primărie, la Mediu, și scris, și online, și pe aplicația telefonică pentru reclamații, lansată în aprilie. Nimeni nu ne ia în seamă. Primăria nu vrea să mai facă nimic, Salprestul parcă nu mai există. În afară de pubelele care se golesc, restul gunoaielor nu le mai ridică nimeni. Când este vânt și sunt capacele de la pubele ridicate, se împrăștie pungi și cartoane peste tot și acolo rămân. Așa murdar nu a fost orașul niciodată. Vin căldurile, o să fie și mai rău. Stau în Lugoj de 25 de ani și nu cred că am văzut atâtea gunoaie ca acum. Nu înțeleg de ce au mai făcut aplicația de reclamații pe telefon, dacă nu se ține cont de nicio sesizare. Pe cei de la Poliția Locală nu îi vede nimeni prin cartier. Sunt oameni care caută prin pubele și lasă mizerie pe jos, nimeni nu îi poate opri. S-au lăudat, nu demult, că o să pună camere de luat vederi în tot orașul, să-i depisteze pe cei aruncă oriunde, dar cantitățile de gunoi se tot înmulțesc. În oraș stau coșurile de gunoi rupe, îndoite, nu se mai înlocuiesc niciodată. La toate inaugurările se spune că sunt standarde europene… dar gunoaiele ne înconjoară”, a spus Marian Mușatescu, locuitor în cartierul Cotu-Mic.

1000x200 dacus 02

Pe Splaiul 1 Decembrie 1918, în Cotu-Mic, în Micro I, Micro III, în Micro IV, în cartierul de la ieșirea spre Buziaș sau pe malurile Timișului, gropile de gunoi ilegale s-au permanentizat, chiar dacă mai sunt curățate din când în când. Curățenia pe domeniul public al municipiului lasă mult de dorit, mai ales de când Salprest, societatea de salubritate aparținând Consiliului Local Lugoj, a ajuns în prag de faliment, situație în care se zbate de un an.

Mai grav este faptul că în viitorul apropiat sunt puține șanse ca problema curățeniei să fie rezolvată în municipiu.

publicitate si promovare online banner maxagro