Asociația Timișoara 2021, recunoscută de Guvernul României drept asociație de utilitate publică!

Guvernul României a aprobat, în ședința de joi, o hotărâre privind recunoaşterea Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii ca fiind de utilitate publică.

Asociația, înfiinţată de aproximativ 8 ani, are ca obiectiv central să coordoneze pregătirea dosarului de candidatură, precum și să implementeze, monitorizeze și evalueze programul cultural inclus în dosarul de candidatură, asigurând managementul moștenirii culturale generate.

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a solicitat acordarea statutului de utilitate publică printr-o cerere adresată Secretariatului General al Guvernului. Documentația pusă la dispoziție a fost transmisă Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, întrucât activitatea desfăşurată de aceasta vizează aspecte din aria de competenţă a Ministerului.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

MCIN a avut rolul de autoritate națională responsabilă pentru organizarea competiției potrivit Deciziei nr. 445/2014/UE a Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene de instituire a unei acțiuni a Uniunii în favoarea evenimentului „Capitale europene ale culturii” pentru anii 2020-2033, în competiția națională între orașele candidate la titlul „Capitală europeană a culturii” în România în anul 2021.

În competiția națională pentru acordarea titlului de CEaC în anul 2021 au participat 14 orașe din România, iar în urma etapei de selecție finală, juriul a recomandat ca orașul Timișoara să fie nominalizat la titlul CEaC pe baza dosarului său de candidatură. Potrivit acestuia, responsabilitatea implementării programului cultural multianual pentru Timișoara CEaC 2021 și gestionarea bugetului cheltuielilor operaționale revine exclusiv Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

banner 970 x 250