Peste 8 milioane de lei pentru câinii maidanezi din Timișoara

1000x100 (5)

Autoritățile locale din Timișoara pregătesc un nou contract pentru gestionarea populației de câini fără stăpân din urbe, în condițiile în care actualul contract va expira. Mai precis, contractul în vigoare din 2016 va expira în luna iulie a acestui an.

În acest sens, consilierii locali au votat aprobarea Studiului de Fundamentare, a Caietului de sarcini și a Contractului-Cadru pentru viitorul contract de gestiune a problemei câinilor maidanezi. În urma referatului de necesitate întocmit de Biroul Gestiune Populație Canină, reiese că valoarea achiziției va fi de  6.772.956 lei fără TVA, respectiv 8.059.817,64 lei cu TVA. Firma care va primi contractul va avea mai multe obligații.

În primul rând, este vorba de identificarea câinilor fără stăpân, întocmirea planului de acțiune, deplasarea echipajelor în teren, capturarea şi transportul câinilor fără stăpân și identificarea, înregistrarea şi raportarea câinilor. Alte atribuții se referă la cazarea câinilor, curăţenia adăposturilor, asigurarea hranei zilnice, adăparea câinilor, întreţinerea sanitar-veterinară a animalelor, revendicarea și adopția, adopția la distanță, dar și eutanasia câinilor comunitari şi neutralizarea cadavrelor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Firma care va prelua contractul va mai avea printre obligații să facă operațiuni de sterilizare, îngrijirea post-operatorie după sterilizarea câinilor, pregătirea şi manipularea cadavrelor de animale şi a deşeurilor de origine animală, depozitarea cadavrelor de animale şi a deşeurilor de origine animală în cameră sau container frigorific, neutralizarea cadavrelor de animale şi a deşeurilor de origine animală, dar și să facă program de informare și educare a cetățenilor.

Firma care va gestiona populația canină va trebui să aibă spaţiu de cazare pentru animale (padocuri, canisite) de minimum 2.000 mp, spaţiu de cazare autorizat pentru animale mari (de fermă) minimum 100 mp, spaţiu de cazare pentru pisici minimum 50 de capete, cabinet veterinar autorizat în cadrul adăpostului, spaţiu administrativ ce va cuprinde: magazie pentru materiale, vestiare, birouri, spaţii frigorifice pentru depozitarea deşeurilor de origine animală sau a cadavrelor, dar și instalaţii de incinerare pentru neutralizarea cadavrelor sau a deşeurilor de origine animală.

Pentru neutralizarea cadavrelor, operatorul poate avea un contract cu o altă societate.

banner 970 x 250