Mult zgomot, dar mai nimic! Bilanțul campaniei: doar PNL și USR-PLUS au adus candidați de top la Lugoj

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Campania electorală pentru europarlamentare, anunțată cu surle și trâmbițe, a fost destul de anostă la Lugoj. Doar un singur „cap de listă” a fost prezent în municipiul timișean: liberalul Rareș Bogdan.

Dincolo de preferințele politice ale fiecăruia, trebuie apreciat faptul că Bogdan a fost la Lugoj nu o dată, ci de două ori, însoțit de alți candidați și oficiali ai partidului. Cele două momente au cuprins o conferință de presă, o întâlnire cu alegătorii, o vizită la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” și o „baie de mulțime” la piața din Lugoj. Un traseu similar l-a urmat și la Făget, oraș aflat sub administrație liberală.

A doua prezență de „top” a fost cea a Alianței USR PLUS 2020. Deputatul bucureștean Cristian Ghinea, al doilea pe lista electorală a acestei alianțe, a făcut campanie la Lugoj și a dialogat cu membrii și simpatizanții, într-un cadru relaxat.

1000x100 casa brutarului

Prezența candidaților PSD, un partid important în perspectiva euro-alegerilor, s-a lăsat mult așteptată. La un moment dat, consilierul județean Nicu Bădina a salvat campania PSD la Lugoj, prin organizarea unui mic alai în piața agro-alimentară. Bianca Gavriliță, situată pe norocosul loc 13 pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare (cea care promitea tomograf la spital), a venit și ea, la spartul târgului, la Lugoj, însoțită de vicepremierul Daniel Suciu. Lansarea, care a avut mai mult un caracter intern, a avut loc la teatru marți, 21 mai. Ca să rămânem în limbajul cifrelor, la ora bilanțului, au trecut prin Lugoj de două ori nr. 1, o dată nr. 2 și o dată nr. 13.

expres banat 1000x100 (2)