Sportul reșițean, prioritate pentru Sabo și Crina! Sprijin total pentru performerii orașului!

Consilierul local PSD, Mirel Sabo, a stat deoparte de scandaluri și dialoguri nepotrivite, așa cum au fost destule pe scena politică din Caraș-Severin, și s-a remarcat în special prin grija pe care le-a acordat-o sportivilor care au scris și scriu astăzi pagini de istorie pentru Reșița!

Economistul Mirel Sabo n-a ocupat degeaba un scaun în Consiliul Local Reșița în partea a doua a mandatului 2012-2016, cum, din păcate, au făcut-o destui din cei care au obținut votul reșițenilor acum patru ani. Social-democratul nu a ridicat în plen mâna la comandă, nu a respins proiecte doar pentru că nu aparțineau colegilor săi de partid, ci a avut destule inițiative, concretizate în hotărâri adoptate cu unanimitate de voturi. Mirel Sabo este mare pasionat de sport și înțelege perfect, ba chiar cunoaște în amănunt problemele cu care se confruntă sportivii din municipiu. Știe la fel de bine și faptul că sportul poate fi într-adevăr un ambasador al orașului în țară și mai ales în străinătate. Pentru că, de-a lungul timpului, Reșița a oferit sportivi de talie mondială. Este și cazul reginei popicelor, Maria Rozalia Zsizsik, care, în decembrie anul trecut, la inițiativa consilierului local Mirel Sabo a primit titlul de Cetățean de Onoare al Reșiței. Tot social-democratul a propus și acordarea titlului de Cetățean de Onoare antrenorului emerit de atletism Iosif Măzăran, prin mâinile căruia au trecut și încă mai trec generații întregi de campioni.

Mirel Sabo, alături de viceprimarul cu atribuții de primar, Ioan Crina, este inițiatorul proiectului prin care cei mai buni sportivi ai orașului au fost premiați de către municipalitate. Și tot Mirel Sabo este cel care le-a propus colegilor de partid să implice în administrația locală un adevărat campion, pe Marius Cocioran, care va purta stema orașului la cea de-a doua ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice. La Rio, acolo unde va merge și Narcis Mihăilă. „Îi cunosc de mult pe acești băieți. Eu știu ce sacrificii fac, știu în ce condiții se pregătesc. Îi cunosc de pe vremea când schimbau între ei aceeași pereche de adidași, cu care făceau zilnic zeci de kilometri la Buziaș. Acești sportivi merită mai mult din partea noastră, a tuturor, și tocmai de aceea mi-am îndreptat atenția asupra lor. Atât cât s-a putut. Eu am discutat cu domnul Crina, i-am povestit despre sportivii de la marș, și nu numai, și a rămas impresionat. I-am spus ceea ce puțini știu, și anume că atleții noștri, acești sportivi de mare performanță, se antrenează și pe 25 sau 26 decembrie, pe 1 și 2 ianuarie. Am hotărât împreună ca în perioada următoare să avem mai multă grijă de sportivii noștri, în special de cei care fac mare performanță”, a expus Mirel Sabo una din prioritățile sale pentru mandatul 2016-2020.