Sportivitatea deschide porţile turismului, la Moldova Nouă

Turneul de fotbal în memoria profesorului Moise Străinescu a reușit să spargă barierele județului Caraș-Severin, pe lângă echipe din Timiș, Arad, Gorj, Hunedoara, anul viitor, orașul Moldova Nouă sperând să găzduiască și echipe din Serbia în cadrul competiției sportive.

Weekendul trecut, sâmbătă, 2 noiembrie, 8 echipe aparținând generației de copii născuți în 2008 din județele regiunii de Vest a țării s-au duelat pentru câștigarea podiumului în cadrul celei de-a doua ediții a turneului de fotbal dedicat profesorului Moise Străinescu, printre echipele prezente pe cele două stadioane: „prof. Moise Străinescu” și „Dunărea” ale urbei conduse de Adrian Torma regăsindu-se: UTA Arad, Juventus Timișoara, Mundo Reșița, CS Moldova Nouă, CSS Jiul Rovinari, Școlar Reșița, AS „Eftimie Murgu” și CFR Simeria.

În ciuda vremii nu tocmai favorabile din orașul de la malul Dunării, copiii au înțeles că singurele lucruri care contează într-o astfel de competiție se referă la perseverență și la dorința aprigă de a se remarca, dar și pentru a-și face mândri antrenorii care, de-a lungul timpului, s-au ocupat îndeaproape să le contureze un viitor frumos în această direcție.

Cu privire la vântul caracteristic zonei, inclusiv primarul Torma a ținut să sublinieze: „Putem spune că suntem undeva în nordul Angliei, unde vremea e neprielnică, dar acești copilași dacă vor vrea să facă performanță, cu siguranță, când vor juca pe bani mulți și la echipe mari nu vor ține cont de vreme, de ploaie, de vânt etc. Și eu îmi amintesc cu bucurie de vremurile în care eram junior la «Minierul» și abia îmi scoteam ghetele din picioare. Era iarnă, era frig, iar încălțările erau pline de apă”.

După câteva ore bune de joc (fiecare repriză a meciului având o durată de 20 de minute), în urmă semifinalelor care s-au jucat în lumina reflectoarelor pe nocturnă, echipa Juventus Timișoara și-a păstrat locul întâi câștigat în cadrul primei ediții a turneului, aceasta fiind urmată de: UTA Arad (locul doi) și cele două formațiuni clasate pe locul al treilea: Școlar Reșița și CFR Simeria.

Odată încheiată competiția, gazdele și oaspeții au fost conduși de pe stadion spre centrul orașului pentru a lua masa împreună, dar mai ales pentru a participa la festivitatea de premiere, acolo unde a fost recompensată și activitatea pentru:

– cel mai bun portar: Andrei Câmpean – UTA Arad;

– cel mai bun marcator: Angelo Radu – Juventus Timișoara;

– cel mai tehnic jucător: Filip Bâcleșan – Școlar Reșița;

– trofeul Fair Play: CS Moldova Nouă.

Pe viitor, edilul Torma și-a exprimat dorința ca acest turneu să se desfășoare pe parcursul mai multor zile, asta pentru ca părinții și copilașii care vin în zonă să poată explora frumusețile naturale de aici. Mai mult decât atât, a mai subliniat primarul: „Sperăm ca de la anul să aducem echipe și din Serbia pentru că, odată cu deschiderea punctului vamal, relația noastră cu prietenii de pe celălalt mal al Dunării va fi mult mai facilă și, cu siguranță, inclusiv ei vor dori să vină în România”.

Totodată, organizatorii turneului de fotbal în memoria profesorului Moise Străinescu anunță o altă competiție incitantă pentru primăvara anului viitor, o competiție dedicată unui nume mare al sportului rege: Miodrag Belodedici.