Faceți loc, Lugojul e pe primul loc! Voleibalistele, în top în A1

CSM Lugoj ”tronează” în fruntea clasamentului din Divizia A1 după primele cinci etape din acest sezon, lucru cu care bănățencele nu s-au prea lăudat până acum. Totul datorită unui nou succes categoric, cu echipa din Voluntari. În schimb, băieții de la Universitatea Timișoara rămân ”Cenușăreasa” ligii masculine.

Fetele de la CSM Lugoj au avut la sfârșit de săptămână un meci ușor acasă, cu CSO Voluntari, formație invitată în prima ligă. A fost un 3-0 clar, după 25-14, 25-16, 25-16 pe seturi. Datorită victorie, echipa din orașul de pe Timiș a ajuns la 13 puncte, suficiente pentru a fi liderul la zi al campionatului, în contextul în care unele echipe au mai puține meciuri jucate, deoarece Divizia A1 are număr impar de cluburi înscrise. Lugojul putea sta și mai bine dacă cu o etapă în urmă, fetele nu pierdeau cu 3-2 la București, cu Rapid. Și programul echipei timișene a mai mai accesibil. Săptămâna aceasta, urmează o deplasare la Dinamo.

Iară dacă fetele sunt în frunte, băieții de la CSU UVT Timișoara sunt la polul opus. După patru runde din campionatul dedicat băieților, „studenții” au înregistrat o nouă înfrângere, la scorul de 3-0, pe terenul Craiovei. Meciul a durat 56 de minute, iar pe seturi, scorul a fost de 25-12, 25-18 și 25-14. Trupa lui Sorin Schiesz rămâne fără puncte și un singur set luat Zalăului. Totuși, programul le-a scos timișorenilor în față în primele etape cele mai tari echipe din campionat. Etapa din săptămâna aceasta, UVT-ul joacă acasă cu altă colegă nou-promovată, sCM Gloria Buzău.