Sportivi cu dizabilități, la Campionatul Național de Pescuit Sportiv organizat pe lacul Zervești

cupe la zervesti

Lacul Zervești, din Caraș-Severin, va găzdui sâmbătă Campionatul Național de Pescuit Sportiv destinat persoanelor cu dizabilități, o competiție organizată de Asociația Județeană a Cluburilor de Pescuit Sportiv din Caraș-Severin.

Aflat la a doua ediție, după cea desfășurată cu succes în toamna anului trecut la Dognecea, concursul va alinia la start 12 persoane care s-au înscris pe lista participanților, care sunt așteptați să sosească din mai multe zone ale țării.

„Sunt sportivi cu diferite afecțiuni, unele mai grave și fără posibilități de deplasare. Pentru ei, Asociația a amenajat pe malul lacului de la Zervești pontoane accesibilizate, cu posibilitate de ancorare pentru scaunul rulant. Se va pescui doar staționar, cu două undițe, la plută și momeală asigurată de noi. Ne pregătim și pentru etapa din septembrie de pescuit feeder. Cu cele două competiții naționale realizate, ne vom putea prezenta, în Slovenia, la Campionatul European de Pescuit Sportiv pentru persoanele cu dizabilități.”, spune Alexandru Flavian Crăciun, sosit din Teleorman și desemnat purtător de cuvânt al competiției.

Se va pescui indiferent de soiurile existente în lac, caras, crap sau clean, dar cel mai important va fi cântarul. Adică cine prinde cel mai mult pește! Pentru primele locuri, organizatorii sprijiniți de sponsori vor oferi premii-surpriză.

La competiție va fi prezent și președintele Federației Române de Pescuit Sportiv, Ștefan Popescu.