SPORT ÎNTRE RUINE: Stadionul de atletism din Reşiţa, obstacol în calea performanţei

După ce în debutul campaniei „Sport între ruine” a prezentat siţuaţia deplorabilă a bazei sportive Arsenal, Express de Banat scrie astăzi despre stadionul de atletism din Govândari, aflat şi el într-un hal fără de hal.

Atletismul l-a trimis în 2012 pe singurul reprezentant al judeţului la Jocurile Olimpice, după o pauză de mulţi ani. La alte întreceri internaţionale şi naţionale, atleţii reşiţeni obţin rezultate care-i plasează an de an în topul judeţului. Toate acestea, în ciuda faptului că stadionul de atletism din Lunca Bârzavei s-a deteriorat de la o zi la alta şi a ajuns într-o stare atât de jalnică încât e soluţia ideală pentru organizarea rugilor, a târgurilor sau instalarea circului. Stadionul arată foarte rău, astfel că organizarea oricăror alte activităţi decât sportive nu pot să-l degradeze şi mai tare. Pista e compromisă, gazonul la fel, gardurile au început să dispară, iar despre vestiare nici nu poate fi vorba. Reşiţenii care îşi doresc să facă mişcare nu mai vin nici ei în număr prea mare din cauza prafului care se ridică de pe pistă, sportivii de performanţă preferă aleile din parc şi în scurt timp nici pentru manifestări de genul „Serbărilor Reşiţei” s-ar putea să nu se mai preteze.

YouTube video

Semnale de alarmă au mai existat. Proiecte, la fel, dar până acum nu s-a concretizat nimic. Directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița, Rusalin Fîc, nu are veşti prea bune nici măcar în ceasul al doisprezecelea, pentru că nu doar lipsa banilor e problema. Singura salvare, crede acesta, ar fi implicarea Consiliul Județean, cu care au existat deja discutat pentru a-l transforma într-o bază sportivă conform standardelor internaţionale. „Cu stadionul de atletism, din păcate, nu există decât o singură soluție. S-au început de anul trecut discuțiile cu conducerea Consiliului Județean pentru a prelua baza sportivă și pentru a o transforma într-un stadion de nivel confrom standardelor Federației Internaționale de Atletism. Există anumite probleme cu suprafața pe care va fi amplasat viitorul stadion. Noi nu avem întreaga suprafață care ar fi ideală pentru un stadion de nivel cel puțin european”, a precizat Rusalin Fîc.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632686350873″]

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Liliana Dacica, spune că există deja un proiect aşternut pe hârtie, dar că situaţia este într-adevăr ceva mai complicată. „E o problemă juridică, modernizarea stadionului presupune extinderea celui actual pe suprafeţe de teren care au ca proprietari persoane fizice. Mai întâi trebuie rezolvată această problemă. Pentru stadionul de atletism există interes de mai multă vreme, dar vrem ca odată modernizat acesta să poată fi omologat pentru competiţii de nivel internaţional”, a declarat profesoara Liliana Dacica.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/