„Fotbalul din Caraş-Severin nu există!”

Doi dintre cei mai importanţi fotbalişti pe care i-a dat judeţul Caraş-Severin, Miodrag Belodedici şi Iosif Rotariu, deplâng situaţia actuală a sportului rege din judeţ.

Belodedici a plecat în fotbalul mare de la Moldova Nouă şi a ajuns să ridice de două ori deasupra capului Cupa Campionilor, cu Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad. Rotariu a străluicit şi el la cel mai înalt nivel, în echipa Stelei şi în tricoul naţionalei. Primul e acum în staff-ul Federaţiei Române de Fotbal, se ocupă de echipele naţionale de juniori, al doilea are 50 de ani şi încă joacă fotbal la Timişoara, pentru spectacol şi fani, dar mai ales pentru fetiţa sa înfiată, Kassandra, care suferă de o boală gravă şi are nevoie de mulţi bani pentru operaţii. Niciunul nu a uitat de unde a plecat, au acceptat cu plăcere invitaţia lui Dan Avram şi au participat la turneul old-boys organizat recent la Reşiţa.

Cu părere de rău în suflet, Belodedici şi Rotariu au vorbit pentru Express de Banat despre situaţia actuală a fotbalului din Caraş-Severin, una deloc fericită. Judeţul nu mai are de ani buni reprezentantă la nivelul primelor două ligi, în eşalonul trei facem doar act de prezenţă şi echipele se desfiinţează azi, se reînfiinţează mâine, fără însă vreo perspectivă.