SPORT ÎNTRE RUINE: Arsenalul, o bălărie! (FOTO)

Într-o perioadă în care toată lumea se plânge că în infrastructura din sportul românesc nu se investeşte un leu, Reşiţa îşi permite luxul de a distruge încă o bază sportivă pe care a folosit-o şi echipa de fotbal a oraşului pe vremea când evolua în prima ligă.

Fabrica de armament a ajuns pe butuci, echipa de fotbal susţinută de sindicalişti s-a desfiinţat, iar baza sportivă Arsenal a fost pur şi simplu abandonată. Imediat după dispariţia echipei Arsenal de pe harta fotbalului românesc, stadionul de pe Calea Timişoarei a mai fost folosit de juniorii din Valea Domanului şi alte câteva formaţii. Acum însă, acesta se prezintă într-o situaţie deplorabilă. Terenul de joc e o adevărată bălărie, gardurile, tabela de marcaj şi tribuna sunt mâncate de rugină. Ar fi arătat şi mai rău, spun copiii care locuiesc în zonă. “Noroc că mai venim noi şi jucăm şi atunci mai smulgem buruienile. Nicio echipă nu mai joacă aici şi e păcat de terenul ăsta”, a spus unul din copiii pe care i-am întâlnit la o miuţă pe Stadionul Arsenal. Al doilea teren, cel de zgură, arată şi mai rău. Bălăriile de peste un metru au acoperit mai mult de jumătate din suprafaţa de joc.
N-au bani să taie bălăriile!
În tot acest timp, cluburile de fotbal din oraş se plâng că nu au un teren pe care să jopace meciurile oficiale. Muncitorul îşi dispută jocurile de acasă în campionatului Ligii a III-a la Lupac, fetele de la CS Negrea umblă şi ele prin tot judeţul şi exemplele pot continua. Conducerea uzinei are o explicaţie pentru situaţia în care a ajuns baza sportivă. “Nu mai avem echipă, bani nu sunt şi nimeni nu e interesat să joace pe acest stadion. Noi l-am mai închiriat, au mai fost echipe care au jucat aici, dar sunt costuri destul de mari cu apa, cu curentul, cu întreţinerea, în general”, a precizat Ionel Marcu, directorul general al SC Arsenal Reşiţa.
Chirie pentru nimic
Nimeni nu contestă asta, dar cu un minim efort terenul nu ar fi fost acoperit acum de bălării. Iar dacă nimeni nu mai e interesat să joace pe “Arsenal” nici nu e de mirare, la cum arată stadionul. “Este foarte trist. Fotbalul a avut de suferit de pe urma declinului economic al municipiului. În cazul Arsenalului, după tentativele de privatizare eşuate ale întreprinderii, şi odată cu restrângerea activităţii acesteia, s-a ajuns la dispariţia echipei de fotbal şi odată cu ea la intrarea în conservare a stadionului. Au fost situaţii în care baza sportivă Arsenal a fost închiriată echipelor Starigrad Karasevo 1299 sau FC Şcolar Reşiţa, dar insuficient pentru menţinerea măcar în condiţii optime de conservare corespunzătoare a stadionului. Conducerea uzinei a avut deschidere faţă de o primă etapă de pregătire de iarnă a selecţionatei U16 Caraş-Severin, dar nu erau condiţii optime, în sensul că nu există deloc personal calificat care să se ocupe de întreţinerea minim-minimorum măcar a terenului”, a declarat Florin Ştiube, reprezentantul Asociaţiei Judeţene de Fotbal.
Directorul Marcu ne-a spus că în momentul de faţă se fac anumite de lucrări de întreţinere şi modernizare la Vila Arsenal. Aici sunt 10 de camere duble, sală de mese, bucătărie, cu alte cuvinte tot ce-şi poate dori o echipă pentru un cantonament spre exemplu. Dacă vila va fi pusă cât de cât la punct, pe terenul de fotbal e posibil să fie păscute caprele!

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632113214815″]

Comments

  1. Gusca says:

    Cand a venit presedinte Cristi Bobar si stadionul din Valea Domanului arata la fel.Gradene si garduri rupte ,ziduri fara zugraveala si porti nevopsite,echipa aveam doar la nivel de juniori. Acum e curatenie ,totul e zugravit si vopsit ,doua terenuri sintetice ,sala de forta,sauna,echipa in divizia C .Toate acestea sau facut in perioada de criza si seara vin vecini din VD pentru a se plimba , delegatiile din strainatate sunt duse la stadion ,etc.Pentru toate aceste realizari presedintelui nostru i sa pus in vedere sa isi faca valiza. Cand vom invata sa apreciem munca unora ?

    Sustineti echipa locala ! Sustineti FCM Resita !