Sporea: „Vrem un brand local pentru Forotic”

primar forotic

Fiecare loc are povestea lui, consideră primarul Alexandru Sporea, care își dorește să pună în valoare ceea ce alții au lăsat în paragină.

Mai bine de un an și jumătate s-a lucrat la proiectul pe care administrația locală din Forotic urmează să-l depună pe Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG-IPA, CBC România- Serbia, în vederea dezvoltării turismului și promovării patrimoniului cultural.

„Urmărim să înființăm un brand local și să promovăm tradițiile populare, pentru că fiecare loc are povestea lui. Noi avem aici multe fântâni cu cumpănă, care au fost uitate, și avem și un castru roman în localitatea Surducu Mare, pentru care s-au făcut deja demersuri în vederea includerii sale în patrimoniul UNESCO. Iar pentru a reuși acest lucru și a ne fi mai ușor să atragem fonduri din surse externe, suntem parteneri în cadrul proiectului «Bune practici în promovarea patrimoniului cultural tangibil și intangibil prin turism», împreună cu orașul Anina, Fundația «Activity» Reșița și orașul Veliko Gradiște din Serbia. Valoarea estimată a bugetului pentru comuna Forotic este de 251.524 de euro, cu o cofinanțarea de 1,99% din valoarea proiectului, mai exact, de aproximativ 5.000 de euro.”, spune primarul comunei Forotic.

celtic transilvania 1000x100px

Prin implementarea proiectului se urmărește reabilitarea a două fântâni cu cumpănă în localitățile Forotic și Comorâște, și construirea uneia în satul Surducu Mare, amenajarea unei zone de recreere în Comorâște, achiziționarea a 20 de costume populare și a unui sistem de sonorizare pentru activitățile culturale desfășurate pe raza comunei.