Spitalul „Victor Babeș” poate angaja infirmiere și asistente. Modificarea operată de consilierii locali

Infirmierele și asistentele care și-au înființat PFA-uri ca să lucreze la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara se vor putea angaja pe post. Aleșii locali au aprobat modificarea statului de funcții de la instituția sanitară.

Astfel, prin modificarea operată de consilierii locali, spitalul poate face angajări. Sunt peste 50 de posturi care ar putea fi ocupate.

„Noi lucrăm cu acești oameni sub diferite forme, de PFA-uri în special, și după cum puteți observa ele sunt mai mult la nivelul infirmierilor, brancardierilor și asistenților medicali, mai puțin al medicilor. Pentru că oamenii au lucrat foarte mult și am găsit formule ca să îi ținem până acum aproape, numai că din cauza controalelor repetate, în special de la ITM, cumva trebuie să intrăm într-o legalitate. Deci noi practic lucrăm cu acești oameni, nu ieșim din normativele cu care suntem normați pe instituția noastră, în funcție de numărul de paturi și de serviciile oferite, dar practic intrăm într-o legalitate. Și cu aceste posturi nu ne apropiem de maxim. Suntem puțin peste medie.”, a declarat managerul unității medicale, Cristian Oancea.

leader board 728 x 90 px

Pe de altă parte, primarul Timișoarei a mai precizat că spitalul poate primi bani de la Guvern pe care să îi folosească pentru investiții, printr-un program de creștere a siguranței la incendiu, parte din aceste investiții putând fi recuperate ulterior din bani europeni.