Teste RT PCR pentru Covid-19 – și la Caransebeș! Prețul este mai mic decât la clinicile private

Din această săptămână și la Caransebeș se efectuează testul RT PCR. Persoanele care pleacă la muncă în străinătate sau aleg să meargă în concediu de odihnă în țări în care se solicită un rezultatul negativ pot să apeleze la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

Potrivit city managerului Primăriei Caransebeș, Florin Bogdea, din aceste zile funcționează laboratorul de analize medicale pentru depistarea SARS-CoV-2. Recoltarea analizelor se efectuează în curtea spitalului, în spațiul amenajat pentru triajul epidemiologic.

Am reușit să îndeplinim toate cerințele pentru ca laboratorul să fie deschis. Pacienții vor fi preluați în containerul de triaj epidemiologic, unde li se recoltează analiza, care seamănă cu un exudat faringian și va fi transmisă laboratorului pentru testarea cu aparatul RT PCR pentru coronavirus. Prețul unei analize este mai ieftin decât la clinicile private și costă 250 de lei pentru persoanele care solicită testul în regim de ambulatoriu și se face gratuit pentru pacienții internați în spital.”, ne-a declarat Florin Bogdea.

leader board 728 x 90 px

În ceea ce privește deschiderea ambulatoriului de specialitate integrat în Spitalul Municipal Caransebeș, administratorul public Florin Bogdea ne-a precizat că în aceste zile se lucrează la montarea tarkettului, acea pardoseală specială, omologată pentru spitale.