Spitalul „Victor Babeș” așteaptă un robot cu ultraviolete, școlile așteaptă echipamente IT! Direcția de Dezvoltare a depus cereri de finanțare

dezinfectie, ultraviolete

Direcția de Dezvoltare a depus două cereri de finanțare pentru Spitalul „Victor Babeș” și școlile din Timișoara! Un robot pentru dezinfecție cu ultraviolete și echipamente IT pentru studiul la distanță sunt așteptate în capitala Banatului.

Primul proiect are ca scop achiziționarea unui robot autonom pentru dezinfecție cu lumini și lămpi ultraviolete. Spitalul „Victor Babeș” urmează să fie beneficiarul. Aparatul costă aproximativ 47.000 de euro, iar valoarea solicitată a fost de 40.000 de euro ca fonduri nerambursabile. Diferența va fi plătită cu titlu de contribuție proprie la proiect. „Prima cerere are ca obiect achiziționarea unui aparat pentru dezinfecție cu robot autonom MiR și lămpi cu ultraviolete bactericide, format din robotul autonom MiR, o stație de încărcare automată a bateriei, un echipament cu lămpi cu ultraviolete UVC bactericide”, a explicat primarul Nicolae Robu.

În domeniul educației și e-learningului, proiectul are ca scop cumpărarea de echipamente necesare pentru școala la distanță. 30 de laptopuri cu licențe pentru Windows și Microsoft Office, echipate cu 30 de camere video, 30 de kituri de robotică, 30 de kituri cu senzori, 30 de tablete și 180 de manuale digitale sunt prevăzute în cererea de achiziție a Direcției de Dezvoltare. Costul total al echipamentelor și valoarea cererii de finanțare este de 39.780 de euro. „Acest program contribuie la înfrângerea focarului global COVID-19 printr-o acțiune tangibilă și imediată care se adresează celor 17 state membre ale acestei comunități”, a transmis Nicolae Robu.

Sursă foto: Interesting Engineering