Spitalul Orășenesc Oravița va avea un Compartiment de Primiri Urgențe!

untitled design set 970x90 px

În maximum două luni, compartimentul va deveni funcțional, iar pacienții care vor ajunge la Spitalul din Oravița vor beneficia de servicii medicale similare celor de la Reșița.

Managerul Spitalului Orășenesc Oravița, Mircea Popescu, a făcut toate demersurile necesare pentru ca, până la sfârșitul lunii iulie, unitatea medicală din Valea Carașului să pună la dispoziția pacienților săi și un Compartiment de Primiri Urgențe.

Pacienții care se prezintă la spitalul din Oravița cu diferite afecțiuni sunt plimbați de la o cameră la alta sau un etaj la altul pentru investigații și punerea diagnosticului. Lucrurile sunt pe cale de a se schimba în bine, spune managerul Popescu, iar în perioada imediat următoare vor începe lucrările de amenajare a unei camere de gardă. „La noi Urgența funcționează în două încăperi, Interne și Chirurgie, pe care dorim să le comasăm. Vrem un Compartiment de Primiri Urgențe, cum este la spitalul din Reșița, și sunt convins că și actul medical va fi mult mai performant. Pacientul nu va mai fi plimbat din stânga-n dreapta, vor fi toți medicii acolo lângă el, va avea tot ce-i trebuie. Am făcut toate demersurile necesare în acest sens: avem proiectul gata, avizul Direcției Județene de Sănătate Publică, structura de rezistență a fost și ea verificată de o echipă din Timișoara, așteptăm doar să ni se elibereze autorizația necesară pentru demolare, după care vom trece la treabă”, a declarat managerul Mircea Popescu.

publicitate ziar expresb 1000x100

De curând, conducerea spitalului din Valea Carașului a semnat un contract de comodat pentru închirierea cu drept de folosință a unui aparat necesar investigațiilor medicale de urgență. „Este un aparat complex, care le va fi de mare ajutor medicilor noștri și care va sta în camera de gardă. De asemenea, tot pentru dotarea Urgențelor am primit de la niște prieteni buni de-ai mei din București trei tărgi hidraulice pentru transportul pacienților, care costă câte 1.500 de lei bucata, precum și monitoare, calculatoare și mobilierul de la recepția spitalului. Tot de la ei vom mai primi, cu titlu de donație, și două  scaune pentru recoltare sânge”, a mai adăugat Mircea Popescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/