Haos și incompetență! Deputatul Damian i-a refăcut calculele ministrului Educației!

untitled design set 970x90 px

Parlamentarul PSD de Caraș-Severin îl ia din nou la întrebări pe ministrul Educației înainte de reînceperea școlii! Până acum, Sorin Cîmpeanu nu s-a deranjat să-i ofere explicații!

 Marius Damian spune că, la finalul lunii aprilie, i-a trimis ministrului Cîmpeanu o interpelare cu privire la măsurile pe care le-a întreprins privind închiderea școlilor. Nu a primit niciun răspuns. Acum, printr-o declarație politică, i se adresează în mod special prim-ministrului Florin Cîțu: „Anul trecut, fostul ministru al Educației declara că, din cei peste 3 milioane de elevi din sistemul de educaţie, în jur de 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie.  În realitate, analizele au arătat că numărul copiilor care nu pot participa la educația online este de 903.870 elevi, de 3,6 ori mai mare decât evaluarea Ministerul Educației, adică de la 9 procente la 32 (studiul IRES). În plus, problema nu o reprezintă doar accesul la echipamente, dar și accesul la internet: 12% dintre copii rămân în afara rețelelor.”

După un an în care Guvernul le-a tot promis acestor elevi tabletele necesare, astăzi avem în continuare zeci de mii de copii afectați, mulți renunțând întru totul la orele online, din lipsa mijloacelor tehnice necesare, susține deputatul. „Dacă într-o casă există o tabletă sau un telefon, iar numărul copiilor este mai mare de unu, asta nu înseamnă că au mijloace tehnice pentru a putea participa la activitățile desfășurate! Conform datelor UNESCO, în perioada 11 martie 2020 – 2 februarie 2021, în România, dintr-un total de 157 de zile școlare, școlile au fost închise 108 zile și parțial închise 49 de zile. După eșecul școlii online, după cinci săptămâni de vacanță de Paște forțată, elevii încep școala fizic (timp de câteva săptămâni), după care vor avea evaluările naționale și apoi vacanța de vară. Ce credeți că vor arăta rezultatele evaluării? Și a cui va fi vina? A copiilor care au stat mai mult acasă decât la școală, care nu au avut acces la cursuri, cărora li s-a încălcat efectiv dreptul la educație, prevăzut în Constituție?”, întreabă social-democratul.

Marius Damian mai acuză că școala reîncepe cu doar jumătate din dascăli vaccinați și așteaptă de la ministrul Cîmpeanu explicații referitoare la testarea în școli: Câţi elevi şi profesori au fost testaţi la nivel naţional până în acest moment şi câte teste rapide au fost folosite pentru aceştia? Care este strategia pentru testare având în vedere lipsa cabinetelor medicale din școlile din România?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/