Nea Matei l-a stârnit pe Felix Borcean! Spațiile verzi trebuie întreținute de cei care locuiesc în proximitatea lor

Pensionarul Dumitru Matei, cel care este nelipsit de la ședințele de Consiliul Local, a postat pe mai multe grupuri de caransebeșeni imagini cu spații verzi neîntreținute, acuzându-l în mod direct pe vecinul său de cartier – primarul Felix Borcean – pentru că nu pune angajații la treabă. Felix Borcean îi răspunde că nu e treaba doar a Primăriei!

Edilul urbei de pe Timiș și Sebeș a postat un comentariu ca răspuns pentru Dumitru Matei prin care face un apel civic la locuitori să nu uite că spațiul din fața casei trebuie întreținut de către ei:

Observ foarte multe comentarii legate de întreținerea spațiilor verzi și toaletarea arborilor și arbuștilor și vreau să fac câteva precizări care, cu certitudine, vor stârni degetele și imaginația cerberului orașului, Nenea (Nea) Matei. Spațiile verzi din fața caselor, a blocurilor, toate făcând parte din domeniul public, trebuie, prin lege, întreținute de cei care locuiesc în proximitatea lor. Este un lucru cât se poate de firesc, de solidaritate civică, de spirit cetățenesc, de respect pentru ceilalți sau oraș. Că nu se întâmplă așa și că de cele mai multe ori muncitorii primăriei le întrețin este un fapt care se petrece din cauze subiective sau obiective: pentru capital electoral, pentru a evita amendarea unora(tot electoral) sau obiectiv, pentru că la unele adrese nu locuiește nimeni sau locuiesc persoane în vârstă fără posibilități fizice sau materiale. Pe de altă parte trebuie avut în vedere că numărul de muncitori este foarte redus și trebuie să aibă grijă de hectare întregi de terenuri verzi, precum parcurile, aleile, străzile sau alte locuri din oraș. Tocmai de aceea v-am fi foarte recunoscători și le suntem, celor care dau dovadă de civism și își fac curățenie, întrețin zonele în care locuiesc”, precizează primarul municipiului Caransebeș.

leader board 728 x 90 px