Reprezentanții unității medicale de la malul Dunării resping orice zvon apărut în spațiul public cu privire la faptul că pe aparatura performantă deținută de spital se depune praful. Mai mult decât atât, lipsa specialiștilor care să opereze cu această aparatură este combătută prin ocuparea posturilor vacante scoase la concurs de către spitalul din Moldova Nouă, la începutul acestui an.
Managerul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, Sebastian Pătroi, dă asigurări că nu există în dotarea unității spitalicești un aparat care să nu fie funcțional sau care să nu le servească medicilor în cadrul actului medical: „Funcționăm cu toate cabinetele, iar toată aparatura prinsă în proiectul dotării policlinicii este folosită”.
Ținând cont că, în foarte scurt timp, inaugurarea punctului vamal de trecere a frontierei cu Serbia va permite vecinilor sârbi să ajungă mai repede în România și invers, am fost curioși să aflăm în ce condiții se pot trata cetățenii sârbi la Moldova Nouă, exceptând urgențele. În acest sens, managerul spitalului a explicat că orice cetățean străin se poate trata în cadrul unității medicale, însă, dacă acesta nu este asigurat în România, va fi nevoit să suporte costurile investigațiilor și tratamentelor.
Dacă pe viitor există posibilitatea ca medicilor din Moldova Nouă să li se alăture și colegi din Serbia, Pătroi a subliniat: „Orice medic, indiferent de naționalitate, care îndeplinește condițiile de a profesa în România, e bine-venit”.