Adrian Cican „a stârnit mușuroiul” în spitalul din Caransebeș

Odată cu venirea managerului Adrian Cican la cârma Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, schimbările nu întârzie să apară chiar cu prețul intrării în tot felul de dispute. Recent managerul a anunțat că se va lua de un contract de prestări servicii, pe care un agent economic îl are cu spitalul de aproape 30 de ani.

În ședința de Consiliu Local Adrian Cican a anunțat că va rezilia contractul cu firma la care este administrator un fost consilier local și membru PNL, Petru Albai, care deține un contract pentru chioșcul amplasat strategic, după părerea lui Cican, chiar în buricul târgului.

Managerul spitalului spune că are alte planuri cu acel spațiu care se află amplasat la intrarea în spital și va face tot posibilul să-l obțină chiar dacă își va atrage toată energia negativă din partea administratorului societății comerciale care gestionează chioșcul:

El deține acel spațiu în chirie în baza unui ordin al Ministrului Sănătății care a fost între timp abrogat. Mai mult noi am preluat administrarea spitalului din 29 octombrie și atunci noi ca și conducere vom face o reorganizare în spital inclusiv a spațiilor din spital. Sigur că am stârnit mușuroiul, sunt oameni care de mulți ani câștigă foarte mulți bani de pe spatele spitalului, dar eu vreau să câștige spitalul și după aceea dacă mai se poate putem să mai câștigăm și după chirii, dar nu făcând concurență neloială adică nu o să vedeți un chioșc al spitalului și încă unul al unui privat.”, a declarat managerul unității medicale din patria gugulanilor.

Petru Albai vine să-l contrazică pe managerul Cican și spune că are un contract valid până în octombrie 2020, el a plătit chiria în avans pentru acest chișc și nu are cum să fie dat afară din spațiu; mai mult, nu va accepta altă locație:

De la finele anului 2018 am achitat factura anticipat la Primărie pentru acest chioșc, nu știu ce ar putea să facă dl. Cican până la expirarea contractului meu. Aici a fost o magherniță în 1993 când am preluat-o, o garderobă. Conform amendamentului care este depus la proiectul votat în Consiliul Local nu poate modifica contractul până la expirarea termenului, adică 1 octombrie 2020.”, a declarat Petru Albai.

Administratorul chioșcului l-a avertizat pe manager că spitalul nu poate face activitate comercială.

Directorul spitalului îl contrazice spunând că spitalul are dreptul să presteze servicii comerciale, așa cum are voie să presteze servicii de preparare a hranei:

Chioșcul nu are ce să caute aici la intrare pentru că aici va fi un birou de informații medicale, sau orice altceva medical. Eu trebuie să studiez contractul, dar vă spun ceva atâta timp cât s-a schimbat administratorul, acel contract se va reface. Chiar dacă aleșii locali au decis prelungirea în anumite condiții se face conform legii. Indiferent că a plătit chiria, că a făcut investiții, legea permite să despăgubim la justă valoare dar trebuie juridic studiat acest contract.”, a mai declarat Adrian Cican, managerul spitalului municipal de Urgență din Caransebeș.