Încep în curând lucrările la Timișoara: „Cea mai mare și cea mai modernă maternitate din România”!

În Timișoara, atât Consiliul Județean Timiș, cât și municipalitatea au proiecte pentru două maternități moderne, care să înlocuiască deja depășitele „Odobescu” și „Bega”. Nicolae Robu spune că la maternitatea pe care o va construi primăria în zona de nord-est a orașului e foarte probabil ca lucrările să înceapă anul viitor.

Primăria va demara investiția din fonduri proprii, urmând ca, pe parcurs, să încerce să recupereze o parte din bani de la Guvern, cum se întâmplă cu noul corp al Spitalului de Copii, la care încă se lucrează. „Sigur că ne vom zbate să obținem bani de la Guvern, așa cum am făcut și cu Spitalul de Copii, care, la fel ca și maternitatea, nu va deservi doar Timișoara. Dar noi ne asumăm acest obiectiv de investiții, nu stăm cu mâna întinsă, să-l facă cineva. De aceea, noi construim noua maternitate, care se pare că va fi cea mai mare și cea mai modernă din România.”, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Maternitatea se va ridica pe Calea Bogdăneștilor și va avea o suprafață de 15.000 de mp. Clădirea va avea șase etaje și zece săli de naștere. În total, vor fi 236 de paturi: 16 pentru terapie intensivă, 150 pentru obstetrică-ginecologie și restul pentru neonatologie. „Într-o săptămână vom primi toată documentația și vom demara procedurile pentru obținerea autorizației de construcție, ceea ce înseamnă că în 2020 vom ajunge să demarăm lucrările.”, a mai spus primarul.

Maternitatea Consiliului Județean Timiș se va face lângă Spitalul Județean, mai precis, în spatele Casei Austria.