Spitalul Municipal din Timișoara, amendat cu 10.000 de lei după scandalul de la Maternitatea Odobescu!

Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis astăzi că Spitalul Municipal din Timișoara, cel de care aparține Maternitatea Odobescu, a fost amendat cu 10.000 de lei.

Maternitatea Odobescu a intrat în carantină timp de două zile, iar la scurt timp după decizia luată fără o aprobare în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, au fost diagnosticate cu coronavirus 35 de persoane, printre care și 10 nou-născuți. Cei 10 bebeluși confirmați pozitiv au fost retestați. Nouă rezultate sunt negative și doar unul este pozitiv.

„În același sens se continuă verificările la Spitalul Municipal unde o echipă de inspectori din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică efectuează controlul specific pentru supravegherea respectării măsurilor impuse”, au transmis reprezentanții DSP Timiș.

Situația de la Maternitatea Odobescu este anchetată și de procurori pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. A fost deschis și un dosar penal în acest sens. DSP mai informează că în județul Timiș au fost diagnosticate cu noul virus 24 de cadre medicale dintre care șase au fost externate și sunt considerate vindecate. „În același timp, au fost identificați contacții direcți ai acestor persoane și a fost dispusă măsura izolării la domiciliu urmând să fie testate persoanele simptomatice, acolo unde este cazul”, au mai transmis reprezentanții instituției.