„Nu mai avem bani, nu mai avem mâncare, soţul a rămas fără serviciu!” Strigătul disperat de ajutor al unei familii cu şase copii

Situaţie disperată pentru o familie cu şase copii din Sânmihaiu Român care îşi duce zilele într-o locuinţă socială din comună. Tatăl era singurul care aducea bani în casă, dar în contextul crizei generate de coronavirus, acesta şi-a pierdut locul de muncă.

Familia s-a agăţat ca de un colac de salvare de Asociaţia Acasă în Banat, cerându-i ajutorul. „Bună ziua, soţul a rămas fără lucru, nu mai avem bani, nu mai avem mâncare, suntem disperaţi!”, este semnalul familiei din Sânmihaiu Român. Cei doi soţi au şase copii, cinci băieţi şi o fată, toţi minori. Cel mai mic dintre copii are 3 ani, iar cel mai mare 17.

Pe lângă faptul că nu mai au ce pune pe masă, nici utilităţile din locuinţa socială nu au cum să le plătească. Datoria la curent este de 480 de lei. Asociaţia Acasă în Banat i-a ajutat în măsura posibilităţilor, cu alimente şi lucruri de bază pentru copii, însă nevoile sunt mari şi în scurt timp pot rămâne şi fără curent electric. Cei care doresc să întindă o mână de ajutor pot contacta Asociaţia Acasă în Banat sau pot lua legătura direct cu mama copiilor, Ana Maria Vieru, la numărul de telefon 0743206943.

Multe alte familii, în aceeaşi situaţie

Exemplul acestei familii nu este singular. Multe altele din Timiş şi din Caraş sunt într-o astfel de situaţie. În acest sens, Asociaţia Acasă în Banat demarează o campanie de susţinere a familiilor defavorizate, aflate într-o situaţie extrem de dificilă în această perioadă în care toată lumea se confruntă cu pandemia.

Familii aflate în pragul sărăciei din mediul rural din judeţele Timiş şi Caraş-Severin vor primi pachete cu alimente neperisabile, legume, fructe, dar şi produse de igienă. Foarte multe persoane au fost afectate, se află în şomaj, le-au scăzut veniturile sau, pur şi simplu, nu au pe nimeni care să le dea o mână de ajutor. Sprijinul oferit le va ajuta să treacă mai uşor peste această perioadă.

„Am primit foarte multe semnale că în zona rurală sunt foarte multe familii care au ajuns în situaţii extreme, fără venituri sau cu venituri mult reduse. De asemenea, sunt bătrâni care nu se mai descurcă în perioada asta şi au ajuns la limita sărăciei. Aşadar, am decis să intervenim, să dăm o mână de ajutor acestor familii.”, a declarat Radu Trifan, preşedintele Asociaţiei Acasă în Banat.

Pachetele vor conţine legume, fructe, cozonac, conserve, produse de bază şi produse de igienă. În limita posibilităţilor, Asociaţia va încerca să ofere familiilor şi măşti de protecţie. Campania este susţinută de Fundaţia Comunitară Timişoara şi Alergotura, prin fondul „Solidari în faţa Covid-19”.

Persoanele fizice pot ajuta prin donarea de alimente neperisabile ambalate. Persoanele juridice pot face sponsorizări constând în alimente aflate în termen de valabilitate. Toate donaţiile se vor face cu respectarea măsurilor de protecţie şi distanţare socială. Asociația Acasă în Banat poate fi contactată pe pagina de Facebook sau la adresa de email acasainbanat@gmail.com.

De asemenea, puteţi face donaţii în contul Asociaţiei Acasă în Banat, menţionând numele campaniei: „Dar din dar”.

Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22