Spitalul Municipal din Caransebeș se reorganizează!

Organigrama modificată a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeş a fost aprobată de Consiliul Local al urbei la ședința din luna aprilie. Modificarea operează de la 1 mai și se referă la personalul TESA, dar și medico-sanitar.

Potrivit managerului Mihaela Popovici, se desființează Compartimentul Audit și postul de economist IA din cadrul acestuia. De asemenea, se reorganizează Serviciul A.T.A., prin înființarea unui post de economist debutant, şi Compartimentul de Management al Calității, prin transformarea postului de economist II în economist I. Totodată, se reorganizează Secția de Medicină Internă, prin transformarea unui post de asistent medical principal în asistent medical debutant, la fel și la Secția de Pediatrie, iar la CPU se transformă postul de soră medicală principală în asistent medical.

Modificările, spune managerul Mihaela Popovici, sunt axate pe reorganizarea activității medicale din spital, pe structura de personal medical pe secții și de personal nonmedical auxiliar.

Spitalul Municipal de Urgență dispune de un număr de 388 de paturi și deservește o populație de 60.000-70.000 de locuitori, dispusă pe o suprafață de 1/3 din județul Caraș-Severin.

„Pentru că numărul de cazuri de patologie toraco-pulmonară a crescut, va fi înființat un compartiment de chirurgie toracică, în structura Secției de Chirurgie Generală, prin transformarea Compartimentului de Neurochirurgie, fără creșterea numărului de paturi și a numărului de angajați, sub directa îndrumare a domnului doctor Gheorghe Borcean, șef de secție Chirurgie Generală, doctor în științe medicale”, precizează managerul spitalului, Mihaela Popovici.