Spitalul Județean Timișoara vrea să angajeze cinci cercetători pentru centrul Oncogen

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Spitalul Județean Timișoara este în căutare de cinci cercetători pentru Oncogen – Centrul de terapii genice și celulare în tratamentul cancerului, în care se caută, printre altele, leacul pentru alergia la ambrozie și noi vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara au postat un anunț pe site-ul instituției privind angajarea de noi cercetători pentru Oncogen – Centrul de terapii genice și celulare în tratamentul cancerului, realizat cu bani europeni în urmă cu câțiva ani.

Astfel, este nevoie de un cercetător științific, specialitatea biochimie, și patru asistenți cercetare, dintre care unul cu specialitatea biochimie, doi cu specialitatea biologie și un inginer biotehnolog, specialitatea inginerie genetică.

Dosarul de înscriere la concurs trebuie să conțină, printre altele, și lista lucrărilor publicate, însoțită de câte un exemplar din cel puțin cinci lucrări reprezentative. Înscrierile la concurs se fac la sediul Spitalului Județean Timișoara, până cel târziu în data de 30 august.

Oncogen este un centru de cercetare realizat lângă Spitalului Județean Timișoara, în anul 2015, în urma unei investiții de 54 de milioane de lei, bani europeni. Aici, cercetătorii încearcă să găsească leacul pentru cancer, un vaccin împotriva alergiei la ambrozie, dar și noi terapii împotriva noului coronavirus.