Timișoara va avea în curând 44 de autobuze electrice. Licitația privind achiziționarea vehiculelor nu a fost contestată

autobuz electric3

Nicio societate nu a contestat licitația publică lansată de Ministerul Dezvoltării cu scopul achiziționării a 44 de autobuze electrice pentru Timișoara. Astfel, urmează să fie încheiat contractul de furnizare a vehiculelor cu firma din Turcia desemnată câștigătoare.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat, astăzi, că a finalizat cu succes procedura de atribuire a achiziției publice pentru 56 de autobuze electrice cu o lungime de 18 metri, prin Programul Operațional Regional. Asta după ce nu a fost depusă nicio contestație la licitație, iar termenul de contestații s-a încheiat.

În aceste condiții, urmează ca Ministerul Dezvoltării să încheie contractul de furnizare cu firma câștigătoare. Este vorba de societatea Karsan Otomotiv Sanayi Ticaret As, din Turcia.

leader board 728 x 90 px

Din cele 56 de autobuze electrice, 12 dintre vehicule vor fi livrate orașului Brașov, iar 44 vor ajunge la Timișoara. Astfel, transportul public de călători din cele două orașe se va desfășura în condiții moderne și prietenoase cu mediul, în viitorul apropiat.

Municipiul Timișoara: 44 autobuze electrice cu lungimea de circa 18 metri destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de șes, 15 stații de încărcare rapidă și 44 stații de încărcare lentă; ofertantul câștigător este Karsan Otomotiv Sanayi Ticaret As, produsul ofertat fiind autobuz electric articulat KRS 18 EV (Turcia), iar valoarea contractului este de 136.400.145 lei (fără TVA)”, a transmis Ministerul Dezvoltării.