Spitalul Județean din Timișoara încă nu are centrala termică proprie, deși are banii de un an

extindere spitalul judetean timisoara
untitled design set 970x90 px

Spitalul Județean din Timișoara încă nu a finalizat achiziția unei centrale termice, deși a primit bani de la Consiliul Județean Timiș pentru această investiție încă din noiembrie 2021. În cazul în care vor exista sincope în furnizarea agentului termic de către Colterm, bolnavii se vor încălzi de la… sistemul de climatizare. Care este pe curent. 

La 11 luni de la alocarea fondurilor necesare pentru achiziția și punerea în funcțiune a unei centrale termice proprie, Spitalul Județean din Timișoara este în faza de evaluare a celor 4 oferte înscrise în licitația pentru această investiție – în ceea ce privește clădirea principală a unității medicale – și cu licitația încă nedemarată pentru Clinica Bega.

„În stadiul actual, 3 s-au calificat pentru deschiderea ofertei economice, iar pentru Spitalul Bega – proiectul este în faza de a fi promovat și urcat pe sistemul de achiziții publice. Proiectul pentru clădirea principală a Spitalului Județean a fost evaluat la 4,5 milioane lei, în devizul general, fiind alocați în prima etapă 900.000 lei. Dificultatea implementării acestui proiect constă și în faptul că l-am fragmentat în etapa 1 și etapa 2. Motiv pentru care și proiectantul, și ofertanții au avut dificultăți de prezentare a ofertei viabile.”, a declarat Laurențiu Stavrat, șeful Direcției Tehnice de la Spitalul Județean.

publicitate ziar expresb 1000x100

Întrebat de consilieri, în plenul CJT, cum se vor încălzi cele două spitale la iarnă, dacă vor fi dificultăți la Colterm, Laurențiu Stravat a răspuns: „Dacă vor fi dificultăți la Colterm și proiectul încă nu este finalizat, mergem pe scenariul sumbru, avem sistemul de climatizare pus la punct. Pe electric. Pe lucrări din buget propriu, am dezvoltat sistemul de climatizare și pe bugetul de consiliu județean am reabilitat posturile de transformare și tablourile electrice.”

La finalul anului trecut, CJ Timiș a alocat Spitalului Județean 750.000 de lei pentru achiziția unei centrale termice. S-a întâmplat după zilele în care Colterm nu a mai dat apă caldă și căldură unității medicale, după ce EON a sistat furnizarea gazului către compania de termoficare a orașului. Cu excepția spitalului „Victor Babeș” și a celui modular de pe fostul stadion CFR, toate unitățile medicale din oraș sunt racordate la încălzirea centralizată.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/