Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa se vindecă de pierderi, iar angajații își fac planuri de vacanță!

Cu toate că datoriile încă există, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa face mari eforturi să reabiliteze atât reputația spitalului, cât și satisfacția angajaților. Confortul pacienților este și el îmbunătățit.

În cadrul unei conferințe de presă, managerul spitalului din Reșița, Waldemar Murgu, ne dezvăluie realizări importante pe care le-a avut de la ocuparea postului de manager. Rezultate foarte bune, ne spune acesta, pe care nu le-a obținut singur, ci împreună cu angajații spitalului, colaborarea cu aceștia fiind una foarte bună.

Încrezător și cu cifrele în față, managerul spitalului punctează scurt și la obiect ce realizări a obținut față de anul 2018: „În ultimele 4 luni nu s-au mai cumulat deloc pierderi. Dacă anul trecut, în perioada iunie-august, spitalul avea pierderi în valoare de 4 milioane de lei, anul 2019 a înregistrat un plus de 133.000 lei. Este o premieră! Acest lucru nu s-a mai întâmplat de foarte mulți ani. Nici datorii nu s-au mai înregistrat, din contră, am mai redus cât s-a putut din ele. Situația actuală a spitalului este foarte bună.”, ne spune acesta.

În plus, au început să se distribuie angajaților voucherele de vacanţă pentru anul 2019. Cu o valoare totală de 1,6 milioane de lei, acestea vor fi împărțite la cei 1.102 de angajaţi din cadrul unităţii medicale. Waldemar Murgu s-a ţinut de promisiune, deşi nu a fost uşor să facă acest efort financiar, în condiţiile în care spitalul are încă are datorii. „Atunci când spun un lucru, îmi place să-l şi fac!”, adaugă Waldemar Murgu.

CITEȘTE ȘI: Nicio lună cu pierderi! Waldemar Murgu preia conducerea Spitalului Județean cu 60 de pagini de planuri!

Printre realizările spitalului mai este de adăugat și faptul că s-au înființat 5 noi ambulatorii: Ambulatoriul de Urologie, Oncologie, Interne II, Cardiologie II și Dermato-Venerice. Pentru anul viitor, conducerea își propune înființarea a 3 ambulatorii pentru secțiile de ORL, Ortopedie și Chirurgie. De asemenea, numărul de ore de lucru în ambulatorii a crescut de la 2 ore la 7. „Creșterea numărului de ore lucrate în ambulatorii, precum și înființarea celor 5 ambulatorii a dus la creșterea încasărilor de la 500.000 lei/an la 2.000.000 lei/an. Numărul de pacienți externați anul acesta a crescut cu peste 2.000. Eficientizarea activității a dus la scăderea naturală a numărului de angajați prin ieșirea la pensie.”, explică managerul.

„Cel mai spectaculos rezultat obținut în ultimii ani” astfel a descris Waldemar Murgu creșterea numărului de pacienți și a complexității serviciilor prestate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, ceea ce a dus la încasarea sumei de 52 de milioane de lei proveniți de la Casa de Asigurări de Sănătate. Cu 6 milioane de lei mai mult decât anul trecut.

Totodată, mai spune managerul, spitalul este deja pregătit pentru sezonul rece care urmează. Sunt asigurate lemne pentru toată iarna. Condițiile de spitalizare s-au îmbunătățit considerabil.

Sunt prevăzute și lucrări de anvergură. În primăvara anului viitor vor începe lucrările de renovare a Staționarului II din centrul orașului, despre care managerul susține că în doi ani va arăta ca un spital ultramodern și dotat, de exemplu, ca în Germania.

Waldemar Murgu este mulțumit de ceea ce a reușit să obțină prin strategiile sale și încheie prin a puncta faptul că fără personalul spitalului nu ar fost posibile toate aceste realizări.

CITEȘTE ȘI: Dreptu-i drept! Să se respecte! Voucherele de vacanță, „vitale” pentru angajații Spitalului Județean de Urgență Reșița

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/