„În spate, PNL-ul e un partid cangrenat! Nu regret trecerea la PSD”

untitled design set 970x90 px

La aproape două luni de când a părăsit statutul de independent pentru a se alătura echipei social-democrate, chiar și după instalarea noului Guvern la Palatul Victoria, primarul Adrian Torma nu regretă nicio clipă pasul făcut spre PSD.

Deși toată lumea privea nedumerită prietenia dintre Torma și Luminița Jivan, șefa PSD Caraș-Severin, mai ales în campania europarlamentarelor, ex-liberalul a vrut să pună capăt acestei situații considerând că nu mai e cazul să concureze din punct de vedere politic cu cei care i-au întins mâna orașului Moldova Nouă spre dezvoltare.

Chiar dacă actuala sa echipă nu mai e astăzi la putere, primarul Torma nu are remușcări cu privire la orientarea spre un suflu nou în politică, în detrimentul unui partid răvășit pe interior cum este PNL-ul: „Eu nu am nicio remușcare pentru decizia pe care am luat-o. Am cântărit foarte bine. E o decizie asumată. În timp vom vedea dacă decizia mea de a trece la PSD de a fost una benefică, nu neapărat pentru mine, ci pentru comunitatea Moldova Nouă. Am făcut pasul și datorită oamenilor pe care i-am întâlnit la nivel de județ. Este vorba despre deputatul Luminița Jivan și cei doi primari de orașe: primarul Oraviței, Dumitru Ursu, și primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu”.

Ținând cont că social-democrații au început să se înconjoare de oameni tineri, mult mai motivați să-i redea României strălucirea de altădată, acesta este un alt minus pe care Adrian Torma l-a identificat în cadrul echipei conduse de Marcel Vela, un minus care a contribuit, fără doar și poate, la mutarea făcută: „Cele două partide mari trebuie să se reformeze! Nu trebuie să fugim de ele, dar reformarea lor trebuie să se facă din interior și cu oameni care își doresc acest lucru. Din păcate, acest suflu nou pe care eu am vrut să-l aduc în PNL, n-a fost bine perceput de conducere. Eu le urez succes. Partidul Național Liberal este un partid care arată bine și sună frumos la TV. În spate însă este foarte cangrenat, cu niște obiceiuri care nu fac cinste oamenilor politici”.

Totodată, edilul de la malul Dunării atrage atenția că noua apartenență politică nu i-a schimbat percepția despre modul în care se face administrație publică, clasarea în opoziție neînsemnând că lupta pentru județul Caraș-Severin a luat sfârșit. Ba mai mult, adevărata luptă, după cum punctează Torma, abia acum începe: „În ultimii 30 de ani, degeaba s-au perindat oameni politici cu ștaif, cu nume dacă, în județ, lucrurile nu s-au întâmplat. Cred că prin această abordare, mult mai deschisă, mult mai apropiată de oameni, pe care o am atât eu, cât și doamna deputat Luminița Jivan și restul colegilor putem aduce lucruri bune în comunitățile noastre și, evident, putem aduce lucruri bune județului Caraș-Severin.”, a concluzionat pentru expressdebanat. ro, primarul orașului Moldova Nouă.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/