Ministrul Vela, prima oră de dirigenție în fața prefecților! „Să rebranduim Poliția, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne! Cei care lucrați în acest minister aveți o vocație!”

O videoconferință care avea ca destinație coordonarea activităților de organizare a alegerilor prezidențiale a început cu un monolog al ministrului Vela de zeci de minute în care șeful MAI le-a vorbit prefecților și șefilor de structuri teritoriale… ca un părinte.

La doar câteva zile de la numirea oficială, Marcel Vela s-a prezentat în fața tuturor prefecților din țară, reuniți alături de șefii structurilor teritoriale din MAI. Deși întâlnirea facilitată de tehnologie avea ca destinație instrucțiuni legate de buna desfășurare a alegerilor prezidențiale de duminică, noul ministru de Interne a vorbit zeci de minute despre ce își dorește el de la oamenii Ministerului, în general.

„Îmi doresc o colaborare cât mai bună. Am această poziție onorantă, dar să știți că am fost și de partea cealaltă ca prefect al județului Caraș-Severin. Să nu răspundeți cu «nu e nicio problemă, totul e în ordine, domnule ministru». Să expuneți probleme la care să găsim soluții. Dacă ne întâlnim doar de dragul revederii sau de a puncta astăzi o activitate administrativă, am făcut-o degeaba. Mi-am propus ca această videoconferință și cu structurile de la nivel județean să fie săptămânale. Și structurile să faceți tot săptămânal o conferință pe probleme specifice. Îmi doresc ca Ministerul Afacerilor Interne să fie apreciat de români și cota de încredere să revină la cea maximă. Trebuie sa fie un minister de elită”, a spus Vela în deschiderea ședinței.

Ministrul Vela nu a uitat să puncteze, ca un diriginte de clasă vigilent, conduita pe care fiecare angajat în uniformă trebuie să o aibă în raport cu cetățeanul. „Structurile de Politie care au relații directe cu cetățenii să manifeste respect, să zâmbească, să spună că sunt în slujba lor. Poliția Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde șoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă în teren, prezenți, să prevenim contravențiile”.

Marcel Vela a ținut să sublinieze că, atât timp cât el se află în scaunul de ministru al MAI, relațiile stabilite pe filieră politică, prin care angajații din subordine închideau ochii la anumite încălcări ale legii atunci când venea vorba despre parlamentari sau primari, trebuie să fie date uitării. „Vă dezleg de orice obligație”, le-a transmis ministrul.

Recâștigarea încrederii populației este un alt țel al ministrului Vela. „Să rebranduim Poliția, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne. Cei care lucrați în acest minister aveți o vocație! De săptămâna viitoare vom discuta toate problemele ministerului, astfel încât fiecare lucrător, ca fiecare angajat să fie mândru că lucrează într-o instituție care e în slujba patriei și a românilor. Să declarăm război infractorilor, un război pe care îl vom câștiga împreună. Sunt partenerul vostru, luați-mă ca un aliat și un camarad pentru a asigura românilor un climat în care să nu mai fie teamă și frică”, a fost mesajul transmis de Marcel Vela, cu doar 3 zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale.