Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, într-un proiect de 12 milioane euro! De luptă transfrontalieră împotriva cancerului!

untitled design set 970x90 px

Astăzi a fost parafat un proiect de aproape 12 milioane euro pentru îmbunătățirea diagnosticării și tratării tumorilor maligne în zona de graniţă dintre România și Serbia.

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat azi contractul de finanțare Inițiativa comună România-Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: îmbunătățirea diagnosticării și tratării tumorilor maligne“ în cadrul Programului INTERREG IPA  de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, informează, printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Serviciul Comunicare Instrumente Structurale și Helpdesk din cadrul ministerului.

Proiectul își propune dezvoltarea unor protocoale comune de lucru personalizate pentru pacienții cu cancer, având un buget total de 11,7 milioane euro, din care 10 milioane euro fonduri europene. Obiectivul principal vizează încurajarea colaborării în domeniul oncologiei între instituțiile medicale din aria eligibilă, pentru a asigura accesul la servicii medicale moderne și eficiente pentru pacienți. Proiectul este derulat în România de către Spitalul Județean de Urgență Reșita şi Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului (ONCOGEN) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, iar în Serbia de către Spitalul General Požarevac și Ministerul Sănătății.

Obiectivele specifice ale proiectului se referă la îmbunătățirea și modernizarea metodelor de diagnosticare a cancerului prin: extinderea colaborării între spitalele din regiunea transfrontalieră România-Serbia prin implementarea aplicațiilor de telediagnostic și modernizarea echipamentelor informatice; implementarea unei noi platforme software specializate, care să permită schimbul rapid de informații între medicii oncologi; modernizarea metodelor de tratament chirurgical și schimbul de informații între specialiști; dezvoltarea fundamentării pe baze de date a tratării cancerului, pentru a ameliora calitatea diagnosticului și a crește speranța de viață a pacienților.

publicitate ziar expresb 1000x100

De rezultatele obținute va beneficia în principal populația din zona de graniță a ambelor țări, cele trei spitale implicate în proiect oferind anual aproximativ 397.000 consultații.

„Acest proiect contribuie la realizarea  obiectivului specific 2: Creşterea potenţialului ariei programului pentru o creştere favorabilă incluziunii, pe baza îmbunătăţirii calităţii vieţii tuturor rezidenţilor de pe cele două părţi ale graniţei prin acţiuni comune, în special pentru îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii medicale, servicii sociale, servicii ce sprijină accesul la învăţământul primar moderne şi eficiente, din cadrul Axei Prioritare 1: Promovarea ocupării forței de muncă și îmbunătățirea serviciilor de bază pentru o creștere favorabilă incluziunii“, transmite Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Programul INTERREG IPA  de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia continuă finanțarea cooperării transfrontaliere în zona de graniță româno-sârbă, prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state. Bugetul total al programului este de 88.124.999 de euro, din care 74.906.248 de euro reprezintă finanțare nerambursabilă din fondurile Uniunii Europene. Aria eligibilă a Programului este constituită din județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți (din România) și districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski (din Republica Serbia).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/