Alcoolemie record pe drumurile cărășene! Un reșițean a reușit să devină etalon de inconștiență!

Una dintre cele mai mari valori depistate de polițiștii rutieri prin testarea cu aparatul etilotest a fost descoperită în urmă cu mai bine de 7 ani la Reșița. 

Că șoferii se urcă la volan după ce au consumat alcool, nu mai este o noutate. Din nefericire, uneori inconștiența lor se poate transforma în tragedie. Nu a fost și cazul unui bărbat de 39 de ani din Reșița, care, în urmă cu 7 ani, a reușit să se facă remarcat și să rămână în memoria polițiștilor rutieri. În 25 februarie 2010, după miezul nopții, polițiștii au intervenit la un accident soldat cu avarii pe strada Câlnicelului din Reșița. A fost lesne de înțeles că șoferul a consumat alcool, fapt dovedit cât se poate de clar de aparatul etilotest. Valoarea indicată i-a lăsat cu gura căscată chiar și pe polițiști: 1,79 mg/l alcool pur în aerul expirat! Bineînțeles, omul s-a ales cu dosar penal. Ba mai mult, a fost și condamnat la 2 ani de închisoare. De precizat că omul era recidivist și, mai mult, nu poseda permis de conducere!

Alcoolul rămâne una dintre cauzele producerii accidentelor pe drumurile din toată țara. În Caraș-Severin, în primul semestru din acest an, 8 accidente s-au produs din cauza consumului de alcool. Cel mai grav dintre ele s-a soldat cu 3 morți (foto principal + https://expressdebanat.ro/news-alert-carnagiu-pe-soseaua-de-centura-a-caransebesului-trei-morti-un-tanar-in-coma-foto/). Alte 4 persoane au fost rănite grav, iar 7 au suferit răni ușoare. Alte 7 accidente au avut alcoolul drept cauză secundară. Incidentele s-au soldat cu 4 persoane rănite grav și alte 6 cu leziuni ușoare.

gif card de energie dacus 1000x100

În primele 6 luni ale anului, pe drumurile din Caraș-Severin s-au produs peste 100 de accidente rutiere, 11 fiind mortale. 16 oameni și-au pierdut viața pe șosele din diverse cauze. Principala rămâne viteza excesivă, urmată de indisciplina pietonală, abaterile bicicliștilor și neacordarea de prioritate.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/