Spitalul horror din Oravița își caută salvarea la CNI!

Compania Națională de Investiții, chemată să resusciteze sanatoriul Marila! Primarul Ursu caută ajutor de la București pentru a scăpa de imaginea care îngrozește trecătorii.

Faptul că sanatoriul Marila se află într-o stare avansată de degradare este puțin spus! Clădirea arată ca una din filmele lui Hitchcook. Dacă nu ar fi servit pentru tratarea pacienților, filme horror ar putea să fie turnate chiar în clădire. Primarul Dumitru Ursu a înaintat o cerere către Compania Națională de Investiții pentru predarea amplasamentului ca spitalul să poată fi reabilitat cu bani de la Centru. „Având în vedere includerea secției exterioare Marila a Spitalului Orășenesc Oravița în lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții prin programul «Unități sanitare», în vederea reabilitării acestui obiectiv, ținând cont de necesitatea executării lucrărilor de punere sub siguranță și reabilitare a sanatoriului Marila, aflat în stare avansată de degradare, cu risc de colaps pe anumite secțiuni, conștientizând și importanța secției de boli infecțioase, în contextul pandemiei de COVID-19, solicităm aprobarea predării amplasamentului secției exterioare de boli infecțioase Marila către Compania Națională de Investiții în vederea începerii procedurilor de reabilitare a acestuia”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre care va fi supus dezbaterii în cadrul ședinței de Consiliu Local, programată mâine, la ora 12.00.

De-a lungul timpului, reprezentanți ai diverselor instituții de sănătate sau administrative s-au lăudat că vor transforma sanatoriul într-o clădire medicală cel puțin civilizată. Printre ultimii care se arătau pregătiți să-și aroge merite s-au numărat Romeo Dumitrescu, pe timpul cât a ocupat anul trecut funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin și care spunea că proiectul transformării într-un spital regional pentru tratarea pacienților cu boli cronice este pe masa de lucru a celor de la ADR Vest, dar și Romeo Dunca, actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Potrivit celor mai recente estimări, pentru o reabilitare totală clădirea de la Marila ar avea nevoie de circa 18 milioane de euro.