Spitalul din Reșița, fără medicamente! „Nu o să avem bani să luăm nici măcar un Algocalmin!”

adina milos

Romeo Dunca este somat să oprească răfuiala cu managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița și să se implice cu adevărat pentru că e jale! Finalul pandemiei înseamnă declanșarea unei noi crize! A medicamentelor!

Adina Miloș, directorul Financiar Contabil al unității spitalicești, i-a transmis președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, prin intermediul doctorului Paul Purea, președintele Consiliului de Administrație, un avertisment cât se poate de alarmant. Managerului Alina Stancovici i se caută motive pentru a fi demis, unul dintre acestea fiind faptul că nu ar fi redus suficient de mult datoriile spitalului, dar în actualele condiții ar fi fost imposibil. „Rezolvarea este creșterea veniturilor, pentru că la cheltuieli nu mai avem ce să facem. Anul trecut s-au luat medicamente de 1,06 milioane lei. Ce e asta pentru toate secțiile spitalului, în afară de ATI?! De unde să mai scazi în condițiile în care au crescut prețurile la medicamente, la materiale sanitare?! De utilități nu mai discutăm! Ce să mai facem?!”, i-a explicat Adina Miloș doctorului Purea, omul de încredere al președintelui Dunca.

Schema de finanțare în sistemul sanitar românesc de stat e principala problemă, susține directorul Financiar Contabil de la Județean, nu managerul. Iar cum aceasta nu se va schimba prea curând e nevoie urgentă de sprijinul Consiliului Județean, nu de schimbarea Alinei Stancovici, pentru care Romeo Dunca insistă atât de mult. „Trebuie să ne întâlnim civilizat cu domnul președinte, tarifele cu Casa de Sănătate din 2008 nu au mai crescut! Într-o lună sau două, dacă starea de alertă pică, la contractul cu Casa pe care îl avem noi, nu o să avem bani să luăm nici măcar un Algocalmin! Consiliul Județean e principalul ordonator de credite. Conform Legii Sănătății, spitalele publice primesc bani în completare de la bugetul propriu al județului pentru spitale județene. Noi nu am primit nici măcar pentru utilități în fiecare lună. Am cerut 4 milioane, am primit 1,2 milioane. Trebuie să discutăm civilizat, nu să ne războim!”, a conchis Adina Miloș.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)