Se fac ultimele demersuri pentru viitorul centru balneo de la Oravița

centru balneo oravita 4
untitled design set 970x90 px

Primarul Dumitru Ursu nu renunță la ideea de a face la Oravița un centru balneo și de recuperare medicală, iar din această primăvară trece de la vorbe la fapte.

Apa fierbinte care curge de zeci de ani dintr-o țeavă, pe marginea Drumului Național 57, între Oravița și Greoni, are proprietăți extraordinare, similare cu cea de la Băile Felix, susține edilul orașului de pe Valea Carașului, care a trimis probe pentru a fi analizate de specialiști.

Dumitru Ursu spune că s-a documentat temeinic pe acest subiect și tocmai pentru că în țară sunt puține astfel de centre, dar mulți pacienți care au nevoie de tratamente balneo și de recuperare medicală, a luat decizia de a deschide la Oravița o astfel de unitate, care să răspundă nevoilor persoanelor cu probleme neuromotorii, reumatice și post-traumatice.

„M-am informat foarte bine pe acest subiect și știu că sunt mulți pacienți care au nevoie de recuperare medicală, și la fel de mulți sunt și cei aflați în așteptarea unui loc la tratament, așa că vreau să grăbesc puțin lucrurile și să facem, pentru început, această secție de recuperare din bugetul local. Am purtat discuții și cu câțiva medici de specialitate din Timișoara, care au venit la Oravița și am vizitat împreună zona pe care ne dorim să construim, iar feedbackul a fost pozitiv.”, a explicat primarul Dumitru Ursu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Viitorul centru balneo de la Oravița va funcționa ca o secție externă a spitalului, va fi amenajat pe locul fostelor ferme de animale de lângă Greoni, și va beneficia de personal medical de specialitate și aparatură modernă. Valoarea investiției este de aproximativ 600.000 de euro. Edilul consideră că, de pe urma acestei inițiative, va avea de câștigat și comunitate din Oravița.

„Urmează să propunem consilierilor locali aprobarea bugetului pentru această investiție, pe care o vom face din fonduri proprii, și intenționăm să ne  apucăm de treabă prin martie – aprilie, iar la sfârșitul anului să fie gata. Va fi o secție externă a spitalului, pe care o vom face cu oameni de la Direcția de Gospodărie și cu muncitori din cadrul unității medicale. Investiția ne va permite să facem un bine oamenilor care vor veni să se trateze la noi cu apele termale, cu medici specialiști și aparatură medicală modernă, și totodată să dezvoltăm zona pe ceea ce înseamnă turism de sănătate.”, mai spune Dumitru Ursu.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/